Många om budet i 4WD

Någon av de 20 i fyrhjulsdrivet tar hem Östersund Winter Rally. Frågan är bara vem det blir av veteraner och utmanare. Eller kanske någon mitt emellan?

Martin Berglund till exempel. Han fortsätter rada upp totalsegrar lokalt med sin Fabia R5, senast med Vinterpokalen. Ökar tempot minskar avståndet till de som var framför i Vännäs: Fredrik Åhlin och Mattias Adielsson. Åhlin fick bryta tidigt i Värmland, medan Mattias körde in som fyra i WRC2.
– Bättre än vad jag kunde drömma om! Våra tider var i närheten av de absolut snabbaste i klassen och det tar vi med oss till SM och Östersund, säger Mattias.
Även Johan Holmberg var med i Rally Sweden och tog sig hela vägen i andra tävlingen med R5:an och som rookie i Svenska.
– Sett till det är vi ruggigt nöjda och all erfarenhet tar vi nu med oss till Östersund, säger ”Hobbe” i sin sammanfattning på youtube.

Sedan är det veteranen Jörgen Jonasson, och dit får också regerande mästaren Thomas Thunström räknas. Rutinerade rävar som inte tänker ge sig förrän precis efter sista målskylten.
Och så har vi Daniel Röjsel. Fort gick det i Vännäs så länge hans lilla Corsa höll. Nu kommer han i en Fiesta R5 och första gången han körde en sådan blev det totalseger i LBC-Ruschen. Om några dagar vet vi hur det går den här gången, och hur många extra poäng har kör till sig via jokervalet.
Tio ekipage är anmälda i Trimmat 4WD (R5).

Tio ekipage är också anmälda till 4WD Övriga. Först ut går Tobias Johansson efter triumfen i Vännäs, där han vann med dryga minuten över Michael Wikström. Men då hade han för första gången gjort egna noter och litade inte på sig själv de första sträckorna. Då hade han en intern fight med klubbkompisen Thomas Lahti, båda från Boden. Sedan dess har Thomas ställt ännu en pokal i hyllan efter segern i Piterundan.

Fyra ut är Fredrik Grahn, och den positionen hade han efter premiären. Bakom lurar Mats Jonsson, som äntligen är med i SM igen med Johnny Johansson förstås i högerstolen. Ett år efter haveriet i Östersund.
Tillbaka är också Robin Adolfsson, som ska mäta sig i konkurrensen med Evo 9:an.
Av de tio till start har Mats och Lennart Gälliner kryssat för jokertävling.
Däremot har inte Harry Joki eller Henrik Carlzon gjort det, och i Vännäs fick Algot Öberg tävla mot R5:orna, nu är han överflyttad till 4WD Övriga.

Bildtext:
Mattias Adielsson och Andreas Johansson hade en fin helg i Rally Sweden och kommer direkt därifrån till Östersund med en fjärdeplats i WRC2. Foto: Honza Froněk

One thought on “Många om budet i 4WD

  • februari 25, 2018 kl. 1:40 f m
    Permalänk

    Thanks so much Annemo Friberg. It really is. I was surprised how I reacted to it!!

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *