Många om det i JSM

I premiären var det Elias Lundberg respektive Pontus Åhman som tog hem JSM. Nu är det betydligt längre sträckor som ska köras och därmed tuffare motstånd.

JSM Trimmat. Pontus Åhman inledde som en furie i Söderhamn och vann båda dagarna. Efter att ha gått igenom Corsan har han taktiken klar för sig till ÖWR:
– Vi gasar på SS1 och ser hur det går, om vi behöver öka efter det eller kan lugna ner oss. Vi ska definitivt känna de andra på pulsen, säger 22-årige Pontus.
Hans namne, med efternamnet Jakobsson, var tvåa i Söderhamn med Corollan men nästan fem sekunder efter.
– Nu har vi i alla fall några kilometer till i bilen. Men jag tror det blir tufft för många är revanschsugna, säger forne rallycrossjunioren som nu gör sin andra start i ett långt rally.
– Det gäller att reda ut alla mil och skaffa sig en hög lägstanivå, fortsätter Jakobsson.

En som definitivt vill ha revansch är Andreas Persson. Han hade en del stolpe ut redan förra året, men fick med sig ett brons till slut. I Söderhamn blev det punka direkt på Helmia-sponsrade Clion.
Emil Karlsson var trea i Söderhamn och själaglad över en så framskjuten placering med en 940. Han ser i första hand fram emot att tappa så lite som möjligt på is och snö. Andra rutinerade JSM-åkare är Jonatan Johannesson och Markus Theorin. Båda kom i nya bilar till Söderhamn, nu mer inkörda på sin Golf 3 Kitcar respektive Ignis S1600.
Klassen inleds med ett gäng gasglada Volvoekipage. Först ut är Simon Andersson, följd av Emelie Axelsson och Simon Karlsson. Alla i varsin 940. Sedan följer Mikael Wallon och Robin Liljegren i 242/240. Startnummer 26 har Fredrik Borg, 940, och efter honom Daniel Jansson i en 240.

JSM Otrimmat. Elias Lundberg är trots allt orutinerad i sin Peugeot 208 R2, och det talar för Erik Telehagen som efter ett par JSM-silver inte vill räkna nåt annat än guld. Visserligen vann Elias i Söderhamn, men Erik var bara tiondelar efter och nu handlar det om nästan tolv mil. Då var det sju kilometer. Men det är klart att med 25 poäng för vinst och 17 för en andraplats har Erik en del att ta igen. För att inte tala om Dennis Rådström som var bland de allra första att köra punktering i premiären.
Totalt är det tolv anmälda i JSM Otrimmat, sju Fiesta R2:or och fem 208:or. Allra först ut i spåret är Kevin Jirvelius, följd av Jonna E-son Brådhe som laddat upp med start i finska SM Ralli Vaakuna Ralli Mikkeli. Och det med klasseger!
Efter henne följer Petter Palmqvist och en från Söderhamn besviken Jari Liiten. Men nu har Jari testat och hunnit få till väghållningen så som han vill ha det. I helgen som var körde han Rally Näsviken, attackerade som vanligt och vann A-2WD. Nu är han sjukt taggad på att kriga i toppen av klassen i Östersund Winter Rally.

Anton Eriksson var sjua i premiären, och vill högre nu när det nästan är på hemmaplan, Sundsvallsförare som han är. Och Eddie Lundqvist vill definitivt inte bli fyra igen, slagen med en tiondel i Söderhamn.
– Nu ska vi försöka få en pallplats i helgen. Även om jag föredrar sommar, så tycker jag det är kul med is, säger Eddie.
Självklart kommer också killar som Sebastian Johansson, Victor Karlsson och Daniel Röjsel med ett enda mål: Att vara snabbare än de flesta. Helst före alla!

Bildtext:
Östersund Winter Rally blir Pontus Jakobssons andra långa SM-deltävling efter debuten i Linköping. I Söderhamn var han tvåa i JSM Trimmat och i helgen är det hög lägstanivå som gäller. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *