Mats Jonsson tillbaka i WRC-bil – siktar på SM-starter

Den 18-faldige Svenska Mästaren i rally, Mats Jonsson, är tillbaka i en WRC-bil, det skriver Värmlands Folkblad. Mats, som de senaste säsongerna inte kört SM efter att ha dragits med stora problem med den Skoda Fabia han körde under inledningen av säsongen 2017, har enligt tidningen nu köpt en Skoda Octavia WRC som håller på att göras i ordning.

 

– Jag hade inte planerat att plocka isär hela bilen, men till slut blev det molekyler ändå. Jag har gått igenom motor, växellåda och tagit loss varenda skruv. Vi får se om jag hinner åka något i vinter, säger Mats till VF. 

Att komma till start i premiären i Sandviken den 31 januari ser tufft ut för Jonsson, som ändå hoppas kunna ställa upp i SM under året.

– Något tävling i SM hoppas jag allt att det ska kunna bli. Som sagt hade jag tänkt ha den klar så jag skulle kunna åka redan i vinter., men nu börjar det bli lite för tajt om tid för att det ska bli verklighet. Jag har inte satt upp något ordentligt mål egentligen, jag gillar inte att ha tidspress. 

Jonsson med sina 18 SM-guld tycker att SM-serien de senaste åren fått ett uppsving med hög internationell klass på motståndet. 

– Det är hög nivå i Sverige nu. Det gäller att ha resurser om man ska kunna jämföra sig med dom, säger han till Värmlands Folkblad.

Foto: Arkivbild/Lollo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *