Maximala pott till jokern Lönnström

Pontus Lönnström lyckades med konststycket att i Rally Askersund ta maximala poäng i JSM Trimmat: Klasseger, jokertävling och snabbast på power stage.

Men det var en lite skakad Lönnström som genomförde Rally Askersund. Han började med att kliva in i skaran som körde punktering på den där stenen innan Björstorp på SS1. Den efter lite drygt halva sträckan.
– Sedan lossnade ett stag i bakaxeln och det blev väldigt löst där bak, säger Lönnström.
Efter lunch gick det däremot som på räls. Bortsett då från tankarna som snurrade:
– Jag har ju valt joker så jag måste i mål! Men jag vill väldigt gärna vinna också… så ska jag avvakta eller attackera?

Efter två sträckor ledde Simon Andersson före Pontus Jakobsson. Lönnström hade precis tagit sig från åttonde plats till att vara trea, sju sekunder efter. Så långt körde Simon sin 940 lysande och blänkte ikapp med solen. Men han tappade i takt med att värmen steg och riktig tokigt blev det när båda sprintarna som håller huven helt enkelt gick av på SS9 och sikten blev starkt begränsad. Före det låg han fyra.
Markus Theorin var då femma med en något sargad Golf, men värst var att den började knacka betänkligt. Det blev ändå en fjärdeplats i mål för Markus och välbehövliga poäng. Två extra dessutom.

Vid det laget hade otursförföljde Daniel Röjsel tvingats bryta efter en kabelbrand. Innan dess hade mekanikerna också lagat styrservon.
Lukas Kindgren var en frisk fläkt i sin 242:a, och jagade Markus i kampen om fjärdeplatsen. Men dessvärre rullade han och Johan Björnsson på SS9.
Men tätt var det. Corolla-åkaren Pontus Jakobsson knep andraplatsen, 13,6 efter Lönnström och 4,6 före Simon Karlsson i sin 940.
– Det har gått väldigt bra och vi är jättenöjda, säger Simon Karlsson.
– Vi var nära att klippa ett gäng rådjur och det tog några svängar innan den obehagskänslan släppte, säger Pontus Jakobsson.

I och med att Kindberg försvann slutade Johannes Joons på femte plats och Rasmus Thulin Johansson på sjätte, ett hack sämre än i SSR där han var femma.
– Nöjda? Absolut! Vi har inte haft några som helst problem, säger Johannes och Rasmus har sitt sikte rätt inställt:
– Hel säsong i JSM är målet för nästa år!
De extra poängen på SS10 fördelade sig så att Lönnström tog fem, Simon Karlsson fyra, Pontus Jakobsson tre, Markus Theorin två och Johannes Joons ett.

Bildtext: Pontus Lönnström/Richard Svensson tog hand om klassegern i JSM Trimmat och eftersom de också valt joker samt vann power stage blev det mycket poäng. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *