Medaljen en bonus för Elias

20-årige juniorlandslagsföraren Elias Lundberg med co-driver David Arhusiander har under en längre tid legat i ledning i den stentuffa trimmade tvåhjuldrivna klassen för seniorer. Men inför finalen ligger de trea.

Det var efter att ha missat en deltävling, som krockade med teamets satsning i Tyskland, som de dalade till en tredje plats inför den tuffa finaltävlingen East Sweden Rally.
Trots att Elias är junior så har teamet i år valt att tävla i seniorklassen. Anledningen är den att klassen är som oftast den med flest startande och därmed också en väldigt hård konkurrens.
– I år är fokuset på den tyska serien ADAC Opel Rallye Cup och därför har vi valt att försöka tävla i så tuff konkurrens som möjligt på hemmaplan för att utvecklas. Jag visste inte vilka som skulle tävla i juniorernas klass inför säsongen så vi valde därför seniorklassen, förklarar Elias.

Inför East Sweden Rally ligger Elias & David på en tredje plats i klassen, med enbart fyra poäng till ledande Patrik Flodin. Men en sak är säker, teamet har redan en säker medalj då fjärdeplatsen är för långt bort poängmässigt.
– Ska bli sjukt roligt i Linköping, vi är tre som ska göra upp om det och det är i stort sett den som är först över mållinjen som tar guldet, säger Elias och fortsätter:
– Jag är redan väldigt nöjd med årets resultat då en SM-medalj är ren bonus för oss. Så vi tar helt enkelt SM-finalen som den kommer, vi tänker köra på och försöka utmana. Men allt för stora risker vill vi ändå inte ta då vår vidare karriär kan påverkas. Vi ska i alla fall se till att ha sjukt roligt och avsluta SM på allra bästa sätt, avslutar Elias.
– Vi i teamet vill verkligen tacka alla som har stöttat oss i årets SM-satsning, inte minst Ola Axelsson som lånat ut sin bil hela säsongen!

Källa: Elias Lundberg Rally
Foto: Magnus Brüdigam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *