Mickes favorittävling på tur

Efter en tung och omtumlande sommar för Sollebrunn Racing är det nu dags att ta sig an de två avslutande SM-deltävlingarna för året. Närmast på tur är den fina tillställningen i Linköping, East Sweden Rally! 

Det skriver teamet i sin pressreleas innan de ger en liten tillbakablick och summering av senaste tiden. För sommaren började tragiskt med teamchefen Ulfs bortgång efter en kort tids sjukdom. Och även om sorgen är en kamp i sig så drog han det största lasset för att hålla bilen iordning under och mellan tävlingarna.
Det var en tuff tid för teamet på många sätt men man valde ändå att komma till start i SM-sprinttävlingen i mitten av juli strax efter hans bortgång.
– Ja, vi gjorde så, mest för att han skulle ha velat det, säger Mikael.

Det visade sig vara ett lyckokast då tävlingen gick över förväntan.
– Vi åkte dit utan större ambitioner och lyckades ta oss till finalen. Väl där gjorde vi ett litet överladd i första åket men ett desto bättre andraåk med en tredjetid. Detta gav oss en sjätte placering i SM-tävlingen, berättar Micke.

I andra halvan av augusti var teamet även i Hässleholm och Snapphanerallyt, som stod för värdskapet av årets femte SM-deltävling. Här var teamet inte lika framgångsrikt. Motorn började gå på tre cylindrar redan på lördagsmorgonens andra sträcka.
– Det var trist med tanke på att vi började morgonen så bra med en fjärde tid på sträckan. Jag stängde av motorn direkt när den gick ner på tre för att minimera skadorna, fortsätter Mikael.

Dock var det inga allvarliga problem med motorn, men dessvärre inget som kunde fixas på plats.
Nu har motorn fått en översyn och teamet passade på att uppgradera lite. De mappade och bromsade motorn i onsdag och Micke är nöjd med resultatet.
Så det är ett taggat gäng som beger sig till Linköping under torsdagen, dels med den nya kraften i motorn men också för att detta är teamets favorittävling under året.
– Ja vi brukar prestera bra tider här och jag hoppas att det förblir så, avslutar Micke.

Pressrelease: Sollebrunn Racing

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *