Missa inte Rally Askersund!

Snart är det Rally Askersund! En tävling som återkommer i svenskt mästerskap för Rally och ordinarie anmälningstid stänger på söndag klockan 18.00. Missa inte det!

Askersunds kommun är glad och stolt över att elitåkarna kommer för att ge sig ut på de tio specialsträckor som väntar. Vid var och en av de tre stora infarterna till staden finns stora anslagstavlor där Rally Askersund marknadsförs. Ett viktigt event för staden.
I själva tätorten bor drygt 4000 personer, vilket är tänkt att öka rejält under första helgen i juni då alla team och rallyfans anländer. Förutom SM körs också FM/DM i form av Jonas Bil & Däck Rallyt.
– Totalt sett kan vi inte ha mer än 140 startande. Men som det ser ut just nu är det ju snarare risk för att vi får ställa in, suckar Tommy Svallin, lokal presschef.

Så illa ska det naturligtvis inte bli, alla vet ju att teamen är ytterst långsamma vad gäller att skicka in sin anmälan. Det görs i sista stund.
Inte blev det bättre med jokertävling – trots att det går att välja till efter att anmälan skickas in (dock måste det göras innan efteranmälan öppnar). Jokerdelen blir inte offentlig förrän efter att ordinarie anmälningstid gått ut.

Rally Askersund mäter totalt 35 mil, varav drygt tio är SS-mil. Den tionde och sista sträckan är Power Stage och även om alla sträckor körs under en och samma dag – 2 juni – finns det möjlighet till omstart. Detta efter etapp 1, då fem sträckor är körda.
Jonas Bil & Däck Rallyt är en separat tävling som ingår i Västra Bilsportförbundets Förbundsmästerskap i Rally. Den tävlingen har tre specialsträckor på sammanlagt cirka 37 kilometer. Totalt mäter den tävlingen drygt tio mil och dess serviceplats kommer att finnas i Rönneshytta, en bit norr om Askersund.
– Ni är alla välkomna, oavsett ni ska köra SM-tävlingen eller förbundsmästerskapet. Så glöm inte bort att anmäla er, säger Tommy Svallin.

Bildtext:
Vid samtliga tre infarter till Askersund har kommunen stora tavlor som marknadsför vad som händer den närmaste tiden. Där är Rally Askersund ett viktigt event. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *