Motig start för Micke/Ida

Det var tyvärr inte mycket som gick Mikael Ericsson och Ida Hegges väg i den första av sju SM-deltävlingar som avgjordes i helgen. Det skriver de i sitt nyhetsbrev.

Förhållandena som rådde i trakten kring Gävle var väldigt fina med tanke på mildvädret som varit tiden före tävlingen. Sandvikens MK hade lagt en jättefin bana även om isen såklart var lite tunn på sina ställen.

Tävlingen öppnades, efter den ceremoniella starten på torget i Gävle, med en publiksträcka på ortens travbana där bilarna startade två och två. Micke och Ida ställdes mot Golf-kollegan Kristian Johansson.
– Jag fick inte till åket som jag ville ha det och vi fick se oss slagna med tre sekunder av Kristian som var snabbast här, säger Micke.
Tiden räckte till en sjätteplats, dock bara sju tiondelar från tredje plats.

Efter lite service var det dags för nattvila innan morgonens första sträcka skulle köras, 15 km långa Oppola. Micke och Ida gjorde en lite avvaktande körning här men det räckte ändå till en femtetid. Nu skulle bara en kort transport köras till nästa sträcka, 2,3 mil långa Jaksonvill. Och här började problemen för Sollebrunnteamet.
– Jag ville verkligen skifta däcken mellan fram och bak innan sträcka tre även om det var knappt om tid, menar Mikael.
Vänster sida skiftades utan problem medan skiftet på höger vållade problem.
– Det blev brått och jag fick bevisligen inte fast höger framhjul riktigt, fortsätter Micke.

Micke kände direkt efter start på sträckan att hjulet inte satt som det skulle och för att inte riskera att tappa hjulet valde de att stanna på sträckan för att dra fast det.
– Här gick dyrbar tid till spillo och det blev inte bättre av att jag missade ett vägbyte strax senare och fick ta publikens hjälp att komma loss från snövallen.

Micke och Ida låg nu långt ifrån poängplats men valde ändå att kriga vidare i hopp om att jaga ikapp någon SM-poäng. Men på den efterföljande sträcka fyra var det färdigåkt.
– Det var efter ett mycket snabbt parti som jag missade spåret något och gled ut i modden. Vi gjorde allt vi kunde för att rädda det men vänster bakhjul tog i en sten så hårt att bakaxeln lossnade från karossen och det gick inte att köra en meter därifrån, avslutar en mycket besviken chaufför.

Men bilen ska stå redo igen redan om tre veckor då det är dags för revansch och den andra SM-tävlingen uppe i Östersund.
Källa: Sollebrunn Racing

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *