Mycket nytt ändå seger för Liiten

Tredje raka segern, och det på ett sätt där Jari Liiten och Mikael Kjellgren kunde åka och bevaka sin ledning mot slutet. Läs deras pressrelease här.

”Hemkommen från Älmhult och South Swedish Rally så är känslan riktigt bra, över förväntan faktiskt.
Med tanke på nytt team, ny bil och ganska lite testkilometrar innan denna tävling, så var det inte utan att man hade funderingar på hur det skulle gå på första grustävlingen.

Vinterns resultat överraskade med tidsdifferenser till övriga, men att tiderna i helgen skulle räcka till är fantastiskt, grus är ju inte det underlag jag har störst erfarenhet av. Men tiderna visade sig räcka i konkurrensen, vinna 7 SS av 11 känns bra säger Jari.

Än en gång så hamnade vi i en situation där vi kunde åka och bevaka ledningen efter att Albin Nordh fick tekniska fel och hamnade vid sidan av vägen. Att vårt tempo räcker även på grus var den bästa kvittens vi kunde få. Detta är ju en erkänt tuff tävling och det gjorde det ännu skönare att bara ha lite bromsproblem på sista sträckan, som dessutom ströks och skulle visa sig inte påverka slutresultatet.

Måste passa på att tacka alla i teamet som gjort detta möjligt, nu måste vi förbereda oss ännu bättre till Askersund och för att citera en känd skidåkare ”ju mer jag tränar desto mer tur har jag”.”

Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *