Nio till start i JSM Otrimmat

Som vanligt är det förarna i JSM Otrimmat som har tätposition när SM fortsätter med Rally Askersund. Nio startande och frågan är om Jari Liiten ska ta sin fjärde raka triumf.

Allra först ut i spåret går William Binbach från Kolsva MS. Han kör en Suzuki Swift EVO 2. Bakom honom följer idel ”gamla” bekanta från tidigare tävlingar. Victor Hansen har startnummer två och Victor Liljesson tre, nu tillbaka efter rullningen i LBC-Ruschen.
Petter Palmqvist har tagit poäng i varenda deltävling så här långt, som bäst två femteplatser. Det gör att han har 30 poäng totalt och ligger femma i tabellen, nio poäng bakom Hampus Jakobsson. Hampus kommer förstås också för att försöka hålla undan, men också för att ta ifatt då han startar som nummer fem, minuten bakom Petter. I SSR tvingades Hampus ge upp inför SS3 med trasig drivaxel, då det inte var tillåtet att starta om under andra tävlingsdagen.

Albin Nordh hade en iskall inledning på mästerskapet, men visade tydligt att han hör hemma i värmen då han ledde klassen i SSR i ett skede. Men så började servon krångla på SS3 och försvann helt sträckan efter.
– Jag ville mer i det läget än jag orkade styra. Men nu fungerar det igen och vi ska försöka prestera i Askersund, helst över alla sträckor, säger Albin.

Med startnummer sju kommer Victor Karlsson farande. Trea senast, efter två fjärdeplatser och trea i JSM-tabellen.
– Vi hade lite problem i Sydsvenska med inställningarna, men fick bra känsla mot slutet och kunde precis klara tredjeplatsen när vi lyckades stå emot Nordh. I helgen justerade vi det sista på bilen, så nu känns det väldigt bra, säger Victor och fortsätter:
– Siktet är en ny pallplats. Gärna i byte mot något ännu bättre än tredjeplatsen i SSR!
De två som avslutar JSM Otrimmat är Eddie Lundqvist och Jari Liiten. Eddie har tre raka andraplatser så här långt, och Jari tre klassvinster. Det är de som ska jagas i helgen, för konkurrenterna ser ogärna att Jari Liiten tar ännu en seger. Eller för den delen att Eddie blir tvåa igen. Alla vill vinna JSM Otrimmat i Rally Askersund!

Bildtext:

Victor Karlsson/Jonas Magnér kom igång fint mot slutet av SSR. Nu har de hunnit justera ytterligare och ser fram emot att försöka utmana toppryttarna i Askersund. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *