Nio till start i JSM Trimmat

I JSM Trimmat är det nio förare till start i Rally Askersund, varav fem valt kommande tävling som sin joker. En är tabellettan Pontus Lönnström, Nora MK.

Skillingaryds Rasmus Thulin Johansson går ut först. Han är också den första som valt att ha Rally Askersund som joker, vilket inte Åtvidabergs Lukas Kindgren kryssat för.
Efter dessa två Volvo 242-åkare kommer Johannes Joons, Skutskär, med startnummer 17 på sin Astra.
Daniel Röjsel har haft en motig säsong med diverse tekniskt småstrul och nu senast tillhörde han gänget som inte fick starta om dag två. Röjsel är väl värd en framgång och vill Corsan bara vara med distansen ut är han erkänt snabb. Anmäld även denna gång med Mikael Johansson i högerstolen istället för som ”alltid” Niklas Edvardsson.
Både Joons och Röjsel har valt Rally Askersund som jokertävling.

Det har inte Simon Karlsson, med startnummer 19 och inte heller Markus Theorin som följer direkt bakom. Simon rattar en 940 och Markus sin Golf.
– Alla kommer att ladda stenhårt, men jag tror Markus tänker ta i lite extra. Han är ruskigt snabb när allt fungerar, säger Pontus Lönnström.
Noras junior, som toppar tabellen med 68 poäng, går ut sist i klassen med startnummer 23 på sin gröna 940.
– Hade jag vetat att det skulle gå så bra i Vännäs och i Älmhult hade jag förstås valt joker då. Men man vet ju aldrig innan, säger Lönnström.
Eftersom han gillar vägkaraktären runt Askersund, efter att ha kört fyra tävlingar där, tar han sin joker nu.
– Jag tänker mer att jag vill ha den gjord, och inte behöva tänka på det. Det bästa är att koncentrera sig på att åka på som vanligt och inte göra mer än att försöka, fortsätter han.

Precis före sig i spåret får han Simon Andersson och Pontus Jakobsson. Simon är trea i tabellen, femton poäng efter Lönnström, och 8,5 poäng bakom Jakobsson.
– Simon och jag är lika gamla och åkte mycket ungdomsrally ihop. Han har utvecklats stort och ska absolut inte räknas bort, konstaterar Lönnström.
Dessutom har Simon också valt jokern. Jakobsson gjorde det redan i Östersund och lyckades då ta maximala 37,5 poäng.

Bildtext:
Fem av de nio förarna i JSM Trimmat har Rally Askersund som sin joker. En av dessa är tabellettan Pontus Lönnström tillsammans med Richard Svensson. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *