Norska mästaren vill utmana svenska eliten

Förra helgen blev Anders Kjær Norsk Mästare i rally i den nationella klassen i sin tvåhjulsdrivna VW Golf MK2, nu kommer NM-guldmedaljören till Sverige och Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge för att utmana den svenska eliten i Trimmat 2WD.

– Vi såg en möjlighet att komma över till Sverige och köra en tävling. Jag har velat köra i Sverige länge, och vet att det åker riktigt fort där. Det ska bli kul att köra ett nytt rally och se hur man står sig, säger Kjær.

Vägarna kring Karlshamn är erkänt kända för att vara smala och krokiga, en vägkaraktär som är ganska ovanlig i Norge.

– Det verkar vara ett speciellt rally. Vi har inte researchat så mycket innan. Vi har nog inte så mycket som är likt i Norge, men det blir en kul utmaning.

Kristian Johansson och Fredrik Livh, som leder mästerskapet i Trimmat 2WD, har vid flera tillfällen de senaste åren besökt Norska mästerskapet och haft jämna fighter med Kjær.

– Det har vart har vart jämna kamper med Kristian, nu verkar han ha fått sorterat ut Renualten också. Så vi är väldigt spända på att se hur vi står oss. Tidigare har vi vart på hemmaplan i tävlingar vi känner till, fortsätter Kjær.

Till Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge hoppar rutinerade kartläsaren Veronica Engan in i bilen tillsammans med Anders, som är ödmjuk inför tävlingen.

– Vi ska starta i vårt tempo och se hur vi ligger till, så får vi hoppas det går så bra som möjligt. Det är en bra fight i SM, och det blir en bra måttstock på vårt tempo, avslutar Anders.

Foto: Oliver Alfredsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *