Nu vill Adolfsson upp på pallen

Efter viss vånda och en hel del besvär är Robin Adolfsson på väg till Rally Uppsala. Målet den här gången är just att nå slutmålet, gärna med pallplats. Övriga deltävlingar har han ju brutit.

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Robin Adolfsson var svår att få tag på, och texten om Otrimmat 4WD inför Rally Uppsala publicerades utan någon kommentar av Wäxjös man i den röda Mitsubishin.
Nu ringde han för en stund sedan. Ursäktade sig och berättade storyn: Förutom nattjobbet med att köra truck eller lastbil hade han haft fullt upp med servicebussen innan gårdagens besiktning. Det fick gå före, helt enkelt. Varpå han drog till besiktningen och teknikern tog en provrunda.
När han kom tillbaka hade någonting, troligen, släppt i växellådan. Det gick inte längre att koppla ur och lägga i annan växel.
– Tack och lov så har Kronobergs Bil lånat ut en ny servicebuss åt oss, så nu är vi på väg till Uppsala i alla fall, berättar Robin över telefon.

Det har sannerligen varit en händelserik SM-säsong för honom. I Sandviken/Gävle åkte han av, och i Östersund gick den nya bromsslangen (han nyss bytt) av på SS3. I South Swedish gick det strålande, på fem sträckor var han näst snabbast i klassen bakom Emil Bergkvist. Exempelvis tappade han endast 5,5 sekunder på drygt milen långa Krysseboda 1 som var SS5.
Fast med bara någon kilometer kvar av sista sträckan gick bränslepumpen och han blev stående igen.
Så var det Norrköping.
– Där tyckte vi att det gick bra! Men tiderna sa någonting helt annat. Vi var sist, men det var inte så konstigt för bilen drev bara bak, säger Robin.

Snapphane fick han också bryta, men den här gången var anledningen riktigt positiv: Dottern Lilly bestämde sig för att nu var det dags att göra entré.
Linköping slutade med att en turboslang sprack redan på SS3. Då hade han tagit täten på SS1 och hade bara 0,6 upp till Joachim Carlström på tredjeplatsen efter två sträckor.
– Nu vill vi verkligen visa att vi är snabba! Vi behöver en pall, säger Robin.
Och då menar han förstås ingen pall att sitta på, utan nu vill han väldigt gärna sluta säsongen med en plats bland de tre främsta!

Bildtext: Efter en extrem säsong med idel brutna deltävlingar i SM vill Robin Adolfsson väldigt gärna visa att han är snabb. En pallplats i Rally Uppsala är målet. Foto: Joacim Strand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *