Ny bil, lånad bil och ny co-driver

De sista förberedelserna pågår inför South Swedish Rally. Ett gäng testade hos Däckproffsen i Växjö, en har jagat fram ny bil och en annan ersättare i högerstolen.

Alltid händer det något. Stefan Hanhela och Martin Norenby har avanmält sig. Daniel Röjsel fick chockbesked att Nicklas Edvardsson snubblat och rasat illa efter att ha lastat och gjort klart för avfärd. Två revben brutna och en punkterad lunga.
– Inte riktigt vad man väntat sig, men han ramlade på en betongplatta och slog i kanten så olyckligt, suckar Daniel.
Dessbättre var Mikael Johansson, Ludvika MS, ledig och tar över som co-driver intill Daniel.
– Han är ju oerhört rutinerad, så det kommer att gå bra. Men det är klart att det var ingenting vi skissat på innan, fortsätter Daniel.

En som testade flitigt utanför Växjö var Emrik Smedberg. Efter ett par säsonger på racingbanorna är han tillbaka i rallyskogen.
– Jag hade glömt hur otroligt roligt det här är, säger han med ett stort leende.
Då hade han ändå nästan inte sovit någonting. För hans helt nybyggda Honda Civic i Otrimmat 2WD blev klar sent. Riktigt sent. Och de kom nästan direkt från verkstan till däcktestet.
– När vi väl var klara kunde jag inte somna, men det gör inget. Nu är vi här och på gång!

När Michael Wikström skulle lasta och dra från Boden noterade han att Focusen inte var på hugget.
– Jag vet ännu inte vad det är med motorn. Det kanske hade gått att köra i helgen, men jag vill inte riskera ett totalhaveri, säger Michael.
Men åka vill han. Tabellen talar till hans fördel i Trimmat 4WD och de två värsta konkurrenterna startar inte.
Alltså har ”Micke” fått låna en Ford Fiesta R5 av Bengt Thorsell. Med förhoppningen att knipa värdefulla poäng, trots minimala förberedelser i bilen.

Joachim Carlström luftade sin Evo 9:a, men den kan han väl sedan tidigare så det blev inte så många ”varv”. Riktigt flitig var däremot Erik Telehagen.
– Enda sättet för oss att vara med och slåss om guldet är att vara snabbast i helgen. Och det ska vi vara, säger Erik.
Men alltid är det något: Erik tillhör de dunderförkyldas skara (liksom Esmeralda Gyllenswärd, Emriks co-driver).
– Brorsan kör med ingefärs-shots, så jag får hem och prova det, konstaterar Erik.
I och utanför Konserthuset i Karlskrona riggar organisationen för kommande anstormning till den administrativa incheckningen. Och himlen är alldeles blå.

Bildtext:
Bara några timmar innan däcktestet i Växjö var Emrik Smedberg klar med sin nybyggda Honda Civic Typ-R, och det hann bli många mil innan teamet packade ihop och drog sig hemåt. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *