Ny seger för Flodin i Trimmat 2WD

Med fem sträcksegrar och fyra andraplatser kunde Patrik Flodin lägga ännu en seger i Trimmat 2WD till sina tidigare meriter. Det utan att ha behövt använda den backväxel som inte längre fanns.

Ilsbos positiva, före detta VM-åkare satte högsta fart direkt på SS1 och 2. Sedan backade han av något, för att ta två nya sträcksegrar på SS5 och 6 i Anders Andersérs läckra BMW.
– Vi hade lite växellådsstrul där i början och tappade backväxeln helt. Men som tur är har vi inte behövt använda den något, säger Patrik.
Tvåa blev Elias Lundberg i Ola Axelssons potenta 940.
– Men jag satt och svor i mål efter nian. Vi körde åtta sekunder sämre än första vändan och det var inte bra alls, säger Elias och fortsätter:
– I övrigt är vi precis där vi vill, tvåa totalt i tabellen och fem poäng på power stage.
Ett välbehövligt facit då Elias engagemang i Opel Adam Cup kolliderar med Snapphanerallyt, så den tävlingen nollar han.

Nollade i Askersund gjorde Kristian Johansson. Efter att ha skruvat halvt ihjäl sig för att få den nyinbytta Ford Fiestan raceklar rasade kopplingen redan under torsdagens test. Nya delar rekvirerades från Janne Sellholm, men efter SS2 var det slutåkt för SM-ledaren. Kopplingsproblem igen. Men glädjande nog hinner han få ihop Golfen till Snapphanerallyt.
Ger upp gör heller inte Mikael Ericsson.Den här gången var det bränslepumpen som slutade fungera.
– Då hade vi ändå bytt den i förebyggande syfte. Shit också! Men inte fanken ger vi upp SM för en bränslepump, även om det är surt just nu, säger Micke.
Oskar Sundell hade heller ingen lycka. Punka och nya bärarmsbekymmer på SS4.
– Och innan det hade jag ett vansinnesutbrott, för jag glömde köra upp rutan och det blåste så jag inte såg något, suckar Oskar.
Daniel Wall körde punka på ettan, åkte kantigt (enligt han själv) på SS3 och bröt med kopplingshaveri på SS3. Men startade om och fick valuta för pengarna genom att bli tolva av de sexton som tog sig runt. 22 var det till start.

Trea blev Emil Karlsson i sin SM-comeback. Han öppnade bra, för att sedan tappa lite på SS5 och 6.
– Ärligt talat trodde vi inte det skulle gå så här bra, så vi är jättenöjda, säger Emil.
Hemmahoppet Jonas Johansson/Malin Strömberg var knappa minuten efter på fjärde plats.
– Man vill ju alltid vinna, men för att vara ett inhopp i SM är vi nöjda, säger Jonas.
Femma Anton Hager Bernats och sexa Johan Green.
– Vi skrev egna noter för första gången och var lite för avvaktande i början. Men det gick bättre och bättre, säger Johan.

Bildtext:
Patrik Flodin vann Trimmat 2WD tillsammans med Göran Bergsten och i Anders Andersérs BMW. Marginalen blev till slut 23,3 sekunder till Elias Lundberg. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *