Ny sekundstrid i Otrimmat 4WD

Algot Öberg blir ett tillskott i Otrimmat 4WD som Joachim Carlström och Joakim Rydholm får se upp med. Och Kristoffer Karlsson vill ta en ny pallplats. I ”lilla” klassen vilar favoritskapet på Mattias Ledin.

Fem startande i Otrimmat 2WD, där tysken Uwe Henne inte får kämpa om SM-poäng. Alltså återstår fyra där Mattias Ledin leder efter premiären i Gävle. Han är också regerande mästare, förra året vann han samtliga deltävlingar. Så visst är han favorit i Östersund också.
Men det kan hårdna till sig. Johan Holmberg har mer rutin efter klassbytet och den andra gotlänningen – Christoffer Jacobsson – vill ha revansch efter ha slagit sönder höger fram i premiären och tvingats bryta tidigt. Två som definitivt tänker jaga Mattias.

Att det blir en fight mellan luttrade Joachim Carlström och Joakim Rydholm i Otrimmat 4WD är klart redan innan start. Det roliga är att även om det ”bara” är åtta startande kan det bli ordentligt spännande. Kristoffer Karlsson presenterade sig i Trollhättan. En ”gammal” VOC-åkare från Trollhättan som dubblerar med Sverigeserien och SM i en Mitusbishi. I Gävle var han trea, utan att ha hunnit testa bilen innan på snö.
– Det gick över förväntan att hänga med så pass bra. Jag tror det blir tuffare i Östersund, men det är bara att försöka så mycket det går, säger Kristoffer.
Ivrigt tävlande Ola Axelsson gör debut i Häggs före detta vinnare. Tanken var att testa SM till grussäsongen, men nu har han kört en testmil hemma hos bröderna Johnny och Per Zander och vill pröva.
– Vi tar det som en träningstävling, för jag äntligen köra en riktig vintertävling, säger Ola.

En annan som kommer tillbaka är Algot Öberg. Junioren från Eskilstuna som kört rally sedan ungdomsåren vill mäta sig med seniorerna. Vann klassen i både Askersund och Uppsala förra året.
– Jo, jag väljer att vara i stora bassängen och plaska, säger blivande 25-åringen med ett skratt.
Sitt allra första vintertest gjorde han med en Polo hos Depå Grande. I morgon är han där igen, fast nu med sin Subaru STI WRX.
– De andra har kört igång sig med första deltävlingen och är mer varma i kläderna. Det måste jag respektera. Men vi går för seger, avslutar Algot.
Otrimmat 2WD går ut direkt efter juniorerna, medan Otrimmat 4WD avslutar SM-fältet i Östersund Winter Rally.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *