Nyström överraskade i 4WD Övriga

Starten blev tuff för den förväntade topptrion i 4WD Övriga. Det öppnade för hemmaföraren Mattias Nyström som vann klassen i Mekonomen Bergslagsrallyt före Steen Skodborg.

Björnjägarn blev ett tufft uppvaknande för hälften av de tolv startande. Stig Andervang åkte av och det ordentligt. Per Göthberg och Joachim Grahn bröt även de, men kunde starta om till den andra etappen.
Värre var det för Michael Wikström, Fredrik Grahn och Jimmy Olsson som alla gav upp med tekniska bekymmer redan efter ett par sträckor.

För ett par år sedan åkte Mattias Nyström några SM-deltävlingar, men senast har körde sin Mitsubishi Evo 8 var för ett år sedan. Även då i Bergslagsrallyt.
– Jättekul med SM hemma så då ville vi vara med. Men att det skulle gå så här bra, är långt över förväntan, säger Mattias.
Han tog täten redan efter SS3 men jagades av Borlänges Sten Skodborg. Den senare hann inte ifatt, utan Mattias fick fart på sina lysen och kunde hålla undan.
– Jag är ändå jättenöjd, första gången jag är på pallen i SM, säger Sten.

SMK Lindes Henrik Carlzon tog hand om tredjeplatsen tillsammans med folkracesnabba Petra Nordqvist. B-föraren Henrik var tidsmässigt distanserad med dryga fyra minuter.
Värst på SS4 var Mattias Nyström och det gav förstås fem extra power stage-poäng. Fyra till Sten Skodborg, tre knep Dan Johannesson, Dals MK och Ludvikas Emil Carlsson två. Den sista poängen till Henrik Carlzon, SMK Linde.
Tack vare att Mattias Nyström kryssat i jokertävling leder han SM i 4WD Övriga med stor marginal.

 

Bildtext: Hemmaföraren Mattias Nyström tog överraskande hand om klassegern i 4WD Övriga. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *