Oscar Ljung är först ut

Allra först ut i South Swedish Rally är Oscar Ljung tillsammans med Steinar Bakkland. De gör sin premiär i SM, i SSR och det blir deras sjätte tävling totalt i en Ford Fiesta R2T.

Oscar är väl medveten om att han kliver rakt in i ett getingbo, då han anmält sig i JSM Otrimmat.
– Ja, det är väldigt duktiga förare! Mitt mål är att försöka ta mig igenom tävlingen, och kommer tiderna är det en jättebra bonus, säger Oscar.
Han kör för Simrishamns MK men bor i Tomelilla. I april fyllde han 19 år och i början av året fick han sin Fiesta R2T Eco Boost. Den andra som finns i Sverige. Tidigare har han kört folkrace och sedan en 240 VOC, från ungdomsrally och framåt.
– Volvon har jag kvar också, det är ju första bilen. Svårt att släppa den!

Den nya, vita R2:an har B-föraren Oscar precis börjat lära sig.
– När bilen kom bestämde vi oss för att göra SM-premiär och att det skulle bli i SSR. Den tävlingen har jag ju alltid följt, säger Oscar.
– Nästa år är tanken att köra mer i SM, och utomlands. Jag gillar asfalt och skiftande väglag.
Runt Tomelilla är det mera platt och öppen terräng.
– Väldigt fina vägar här i SSR, och det växlar med både backigt och skog. Mycket sten!
– Vi går ju ut först så vi slipper dammet, men det kommer att bli väldigt halt istället på lösgruset. Vi får spåra åt dem som kommer efter, fortsätter Oscar.
Vilket bland annat Daniel Röjsel gör, som kör den Fiesta R2T Eco Boost som var först ut i rallyskogen. Daniel går ut sist i klassen Otrimmat JSM tillsammans med Mikael Johansson, som tabelletta inför SSR. Daniel har startnummer 16.
– Kul med en Fiesta R2T till i startfältet! Självklart hoppas jag att det går bra för både mig och Oscar. Det viktigaste för honom är att köra, köra och köra så att han får mycket mil i bilen, säger Daniel som själv tänker jaga klassegern.

Bildtext:
Startnummer 1 i South Swedish Rally 2017 har Oscar Ljung, Simrishamns MK, tillsammans med Steinar Bakkland. De gör JSM-premiär och det har länge varit planerat att det skulle ske just i SSR. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *