Överlycklig Öberg vann

I Otrimmat blev det Johan Holmberg/Christoffer Bäck och Algot Öberg/Niklas Johansson i den fyrhjulsdrivna delen. Då hade bland annat Mattias Ledin fått ge sig med motorras.

I den till antalet magra klassen Otrimmat 2WD blev det få till slutmålet. Två kom inte till start, och så gick Karl Erik Bäckwalls kopplingen sönder på SS2. Sträckan efter havererade Mattias Ledins motor, då han låg i klar ledning. Två sträckor senare var det Christoffer Jacobssons tur att avsluta Östersund Winter Rally med trasig kylare.
Återstod Johan Holmberg tillsammans med Christoffer Bäck, och de tyska gästerna med Uwe Henne vid ratten.
– Visst vill man vinna, med inte på det här viset, konstaterar Johan.
Tyskarna tog sig till slutmålet, men distanserade med mer än nio minuter.
Johan/Christoffer toppar tabellen med 48 SM-poäng, medan Mattias och Erik Lindqvist ligger kvar på sina maximala 28 från Gävle.

Betydligt tuffare då i Otrimmat 4WD. Det fanns de som trodde att Algot Öberg skulle ha svårt att hävda sig med Subarun i snön. Det började också med en fjärdeplats för honom och Niklas Johansson, då Joachim Carlström tog ledningen tillsammans med Jörgen Norman. Inför närmare 2500 åskådare på Skidstadion tog Anders Karlsson täten med notläsande David Arhusiander från Östersund. Marginalen som Anders kunde gå till nattvila på var 0,3 sekunder.
Sedan tog Algot täten på SS3. Det spelade ingen roll hur fort de andra åkte, han och Niklas körde ändå fortare.
– Vi siktade på seger, men det har gått långt över förväntan, säger Algot.

På 1,18 km långa Sjöarsjön, SS5, var Algot näst snabbast av alla. Bara 15,5 sekunder efter P-G Andersson. Då klättrade de upp på pallplats totalt. Sedan tog Joachim i från tårna och åkte av så han hamnade över respittiden. Sträcksnabbast Anders/David, innan Algot/Niklas avslutade med en ny sträckseger. Men i totalen fick de se sig passerade av Martin Berglund/Joakim Gevert.
– Det är ändå fantastiskt och jag är jätteglad över resultatet, säger Algot.
För att riktigt visa sin lycka fick publiken på Stortorget se en donut.
Tvåa Anders och David, och dagens sista pallplats till Kristoffer Karlsson, nykomlingen från SMK Trollhättan som därmed tog sin andra raka tredjeplats i klassen. Den här gången blev det inga powerstages-poäng, men SM-ledning med 33 poäng. Tvåa där är Anders/David på 30 poäng och bara en poäng mindre bröderna Rydholm. Joakim och Roger hade inte alls någon bra helg utan blev femma och siste man i mål. Glädjeämnet var en extra SM-pinne på Husås. Och med Algots framfart i helgen är han nu fyra i tabellen, endast en poäng bakom. Så där är det tätt, för Joachim och Jörgen skuggar med sina 26 från Gävle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *