P-G – ett lyft för Rally-SM

Ett verkligt lyft för hela rallysporten! Så lyder arrangörernas syn på att forne fabriksföraren P-G Andersson gör comeback i Rally-SM.

Mästerskapspremiär är det i Gävle den 5-6 februari. Att den dubble juniorvärldsmästaren från Årjäng kommer till start tas emot med glädje.
– Det är alltid en extra kick för oss arrangörer när det kommer något nytt. Och P-G är sannerligen inte vem som helst, säger Kalle Andersson, tävlingsledare för premiären.

Föreningen MAS, Motorarrangörerna i Sverige, har tagit över driften av mästerskapet. Att då få starta med att en av Sveriges största förare återvänder är stort.
– Riktigt, riktigt kul! Det här lyfter mästerskapet ännu mer och attraherar publiken. Den längtar alltid efter att få se våra stjärnor i skogen. Det finns en handfull förare vi gärna vill ha med, P-G tillhör definitivt den skaran, säger Stefan Thaleman, vice ordförande i MAS.

De senaste två åren har P-G Andersson kört rallycross på VM-nivå, men han gör nu comeback i rally på hemmaplan. Förutom två JVM-guld i rally har han också mängder med rutin från internationellt tävlande världen runt. Åren 2011-2012 var han framgångsrik i Asien tillsammans med co-drivern Emil Axelsson. I SM-premiären i Gävle blir det återigen Emil som sköter noterna i deras Skoda Fabia WRC.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *