P-G gör comeback i SM

P-G Andersson är klar för full säsong i SM!
– Rally är det som ligger mitt hjärta närmast och det här är ett sätt att betala tillbaka till sporten och fansen, säger P-G.

Den dubble juniorvärldsmästaren ska köra en Skoda Fabia WRC. Bilen ägs av Johan Eklöf i Linköping och P-G lånade den till backtävlingen på hemmaplan i Årjäng i somras. En tävling han för övrigt vann. Skodan är iordningställd av Mikael Gustafsson i Kil, och han fortsätter sköta den under säsongen.
– Tillsammans har vi hittat en lösning för SM och ytterligare några strötävlingar, säger en taggad P-G.

Att han sätter extra krydda på Rally-SM är alldeles uppenbart, även om han inte kört serien sedan 2009 då han ställde upp i några deltävlingar. Tävlingar han vann totalt. Men senast han tävlade på hög nivå var 2013, då i Asien tillsammans med Emil Axelsson. Det blir också Emil som tar hand om co-driversysslan i Rally Bilmetro, SM-premiären den 5-6 februari.
– Jag får nog börja med att gå notkurs, för att komma igång igen, skrattar P-G.

Skämt åsido. Målet med satsningen är SM-guld.
– Ja, när vi får upp farten bör jag ha en hygglig chans. Sedan kör jag alltid för att vinna och nu vill jag bjuda tillbaka lite till Rallysverige. Det här ska bli vansinnigt roligt!
Innan Gävle ska P-G testa bilen ordentligt, men också ner en sväng till Monte Carlo-rallyt och läsa isnoter åt Mads Østberg. Innan comebacken i rally har P-G tävlat i rallycross.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *