P-G jagar andra totalen i SSR

Han protesterar grundligt. Med all rätt visar det sig, för visst har P-G Andersson vunnit SSR en gång tidigare – 2009.

Det går att läsa på www.southswedishrally.com, men inte på listan över vinnare. För där står Andreas Mikkelsen, som onekligen var snabbast i NEZ-delen då för sju år sedan. Men NEZ-förarna körde två sträckor mer än SM-fältet, och i det gänget var P-G snabbast. Även om det var en fight utan like, för P-G vann i en Grupp N-Mitsu, endast 8,4 sekunder före Mats Jonsson. P-G:s första totalseger i SM-sammanhang.
– Ja, försök inte! Sådant kommer man ihåg förstår du, säger P-G glatt.

Då fick NEZ-skaran åka på fria däck, medan SM-klasserna hade begränsningar och hårdare gummiblandning.
– Det var ett jävla liv om Pirelli-däcken minns jag. Vi hade bara fyra stycken som vi körde hela tävlingen på då, säger P-G.
Nu kommer han för att vinna South Swedish totalt en andra gång.
– Jag har rullat en gång där också. Det ska vi inte göra i helgen! Men jag hörde snack om att Pontus Tidemand skulle komma, och i så fall hade det blivit tufft. Men inte skulle jag ge mig mot en Tidemand i en R5:a även om han borde vara snabbare, fortsätter P-G med ett nytt skratt.
Skodan han hyr är avdammad och utprovad hemma på en väg utanför Årjäng. Allt till belåtenhet.

Vinterns framfart i Gävle och Östersund bevisar att P-G befinner sig ett trappsteg över konkurrenterna i SM. Han blir en tuff utmaning för övriga.
– Det är alltid kul att jämföra sig med andra. Och visst hade det varit lite extra att möta alla de unga talangerna Pontus, Emil (Bergkvist) och Fredrik (Åhlin). Det hade blivit årets drabbning, menar P-G.
I SSR är det grus och femton mil SS som gäller. Allt hinner verkligen hända. Och då, ja då finns både Jerker Axelsson och Mats Jonsson där. För att inte tala om Niklas Hägg och Martin Berglund. Eller ”ungtupparna” Mattias Adielsson och Markus Theorin. Eller Emil som aviserat start i Ola Axelssons Evo 9:a.
Den här gången tar P-G hjälp av Anders Fredriksson i högerstolen. Han laddade upp med att guida Eyvind Brynildsen den gångna helgen i Norge. Seger är målet. Ingenting annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *