P-G och Söderqvistarna

South Swedish Rally har efter fyra körda sträckor P-G Andersson i topp. Han leder SM-deltävlingen i Karlskrona med drygt tolv sekunder. I 2WD är Tobias Söderqvist värst.

Ändå har Årjängsföraren haft en del problem, då han tvingades köra sin Skoda Fabia utan frambromsar de sista sju kilometerna på andra sträckan. Samma öde drabbade honom andra varvet, men då i bara ett par kilometer. Sedan fick han ett felskär och klippte i stötfångarn lite på SS3.
– Ja, det vinglade till lite… synd att förstöra den fina lacken, säger P-G.
Som först ut i Trimmat 4WD får P-G ett litet uppehåll för att inte åka ifatt sista ekipage i Trimmat 2WD.
– Det blir lite orättvist med allt damm. För det är roligt när man ser vägen och det är betydligt värre för dem som kommer efter mig, säger P-G.

Vilket Jerker Axelsson intygade.
– Ja fy fan vad dammigt!
Markus Theorin missade ett vägbyte och Hägg tappade ner till tionde plats totalt på SS4, fredagens sista sträcka.
– Jag såg ingenting…

Ur det perspektivet är Jerker ”bara” 24,2 sekunder efter P-G. Trea totalt är Emil Bergkvist i sin otrimmade Mitsubishi, med Mats Jonsson på fjärde plats. Han sinkades med styrservo-problem. Fyra i Trimmat 4WD Martin Berglund och femma Markus Theorin. Den senare var en av många som hade problem med kokande bromsar.

Tobias och Joakim Söderqvist hade inte bara bråttom i skogen, utan också i depån. De åkte på samma typ av däck som förra året, men den här gången var de för mjuka. Icke använda däck byttes under fredagens korta service. Då hade Kristian Johansson tagit ledningen med drygt fem sekunder. Men Söderqvistarna svarade, och gick till nattvila med att ha täten med jämna sex sekunder.
– Alltid skönt att leda, speciellt när vi har en sådan fin fight, säger Tobias.
Så långt ändå ingen skrällöverraskning, utan den svara Jonas Åkesson för. Visserligen har han och Joakim Karlsson hemmavägar, men ändå. Förra året var de sjua i Trimmat 2WD i sin Opel Ascona, nu är de trea! Visserligen med drygt 24 sekunder upp till tätduon, men ändå. De är 16 sekunder före Andreas Sjölander ien Citroën R3… Femma Pierre Fransson och sexa Mikael Ericsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *