P-G vs Pontus i drömkamp

Nu blir det åka av i Rally Uppsala! Mästaren P-G Andersson utmanas av stjärntalangen Pontus Tidemand. Årjäng mot Charlottenberg, före detta VM-åkare mot förhoppningsvis blivande.

När beskedet kom att Pontus Tidemand grustränar med en start i Rally Uppsala var han på väg in på gymmet (Hälsokompaniet i Arvika) för att träna något helt annat.
– Det blir nog mage och rygg idag, säger han glatt.
Faktum är att han hela året har försökt pressa in en start i Rally-SM. När det nu inte blev något Kina kom den lucka 25-åringen från Charlottenberg saknat i ett pressat tidsschema. Han ska köra en Skoda Fabia R5 han hyrt av Toni Gardemeister.
– Rally-SM är som att komma tillbaka där jag började. Det ska bli kul att tampas med P-G, säger Pontus.

P-G Andersson har tidigare sopat mattan med konkurrenterna i ”sin” Fabia WRC, och redan efter fem deltävlingar var han klar guldmedaljör. Trodde han det skulle bli en enkel resa i högsta tempo över tio mil även denna gång, är det dags att tänka om. För i dag tackade 25-årige Pontus Tidemand ja till det wild card arrangören ställt till hans förfogande.
– Fan va kul! En riktig höjdare! Nu är det bara att vinna den här kampen sen kan jag lägga hjälmen på hyllan, utbrister P-G och fortsätter:
– Vilken sporre! Pontus kör ju lite bil, så det här blir inte enkelt. Inte enkelt alls. Men kul!
Vad bilarna beträffar så tror inte P-G att det skiljer så mycket. Hans WRC är värre på pappret, men utvecklingen har gått framåt. Troligen kommer Pontus att ha lite bättre väghållning, medan P-G har mer effekt.
– Inga ursäkter, utan nu gäller det att gasa! Men hälsa du att vinner jag ska jag mobba honom länge!
Säger P-G och i nästa andetag funderar han om han behöver börja träna. Ut och springa eller nåt innan fredag.
– Fast jag är i Trollhättan och lägger asfalt, så det kanske blir en fika hos Jerker (Axelsson) istället!
Och så skrattar årets mästare i Trimmat 4WD gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *