Pangstart för team R-Sport Sweden

Bättre start än den i Vännäs kunde inte team R-Sport Sweden AB få: Seger i båda otrimmade klasserna genom Jari Liiten och Pontus Åhman.

Otrimmat 2WD (R2) var i tunnast laget med endast tre startande, då Anton Eriksson blev så hårt drabbad av snöovädret hemma i Sundsvall att han inte ens kom iväg hemifrån.
När sedan Jonas Bodin körde sönder växellådan (efter att också ha hunnit rulla en sväng), var det bara Pontus och Dan Thörnevall kvar på banan.
– Vi visste att vi skulle bli rejält efter i det här sällskapet, men vi har ändå haft vansinnigt roligt, säger Dan som fick med sig ett par sträcksegrar.
Då hade Pontus fått problem med fjädringen fram.
– Det är klart det är trist att klassen är så tunn. Vi kan ändå inte göra mer än att göra det vi kom för, nämligen att vinna. Och det gjorde vi trots att bilen kändes konstig redan på fredagen, och sedan har vi kämpat på hela dagen i dag utan framfjädring, säger Pontus.
SM-tabellen toppar Dan, trots att han var över 17 minuter efter Pontus! Detta tack vare att han tog sig i mål och hade valt Vännäs som jokertävling.

JSM Otrimmat 2WD. Efter den makalöst motiga säsongen i fjol hade Jari Liiten all anledningen att plocka fram det stora leendet efter Rally Vännäs. Redan på fredagen visade han klass genom att vara bästa tvåhjulsdrivna ekipage tillsammans med Mikael Kjellgren. De var då femtonde totalt, 8,8 sekunder före bästa trimmade  2WD. Som junior i otrimmad Peugeot 208 R2.
– Obeskrivligt! Att slippa fundera och kämpa själv har jag nu fått fokusera och komma väl förberedd. Allt har stämt och det är långt över förväntan, säger Jari.

Ändå hade han ett oväntat möte med skogens konung mellan vallarna på lördagsmorgonen.
– Han sprang mitt framför oss! Sedan höll han lite åt sidan och då skrek Mikael att köra om. Det gjorde jag, men backspegeln slog i baken på älgen, fortsätter Jari.

Segermarginalen till tvåan Eddie Lundqvist skrevs till 1.23,8.
– Fina vägar, mycket publik och riktigt kul att bli tvåa. Men jag hade gärna varit närmare Jari tidsmässigt, menar Eddie.
Hampus Jakobsson avrundade topp tre.
– Jättenöjd! Vi har åkt vårt tempo och det är klart att man hoppas… men att det skulle räcka till pallen var över förväntan, säger Hampus.
De fem extra poängen gick till Hampus medan Jari tog fyra, Eddie tre, Victor Karlsson två och Petter Palmqvist en.

Den som det verkligen var synd om var Albin Nordh. Han fastnade som så många andra i köerna på väg upp, men det var inte det värsta. Utan det var att bilen vägrade vara med längre än till besiktningen. Där tog det slut för Ydres talang.

Bildtext:
Nya team R-Sport Sweden AB fick bästa tänkbara start på SM-säsongen med segrar i både de otrimmade klasserna. Från vänster Jari Liiten, Mikael Kjellgren, teamchef Johnny Andersson, Filip Wernefur och Pontus Åhman. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *