Pelle Wilén rakt igenom

Nu blev det ingen punktering och då visade Pelle Wilén genast att han är svår i Trimmat 2WD. Klasseger i Östersund, men Martin Lundquist behåller greppet om SM-tabellen.

Han började med att lägga elva sekunder till Kristian Johansson. Trea genom I 5 Skogen var Mattias Ledin och därefter följde Johan Carlsson, Martin Lundquist och Johan Holmberg.
– Det tog en stund att komma in i noterna igen. Har ju inte åkt med det sedan 2012, sa Martin.
Samma trio i topp på travbanan, medan Martin och Johan Carlsson bytte plats. Så långt var Pelle 14 sekunder före Kristian.

Efter nattvilan gick solen upp över ett vindstilla Östersund (efter en blåsig kväll på travet) och allt såg ut att bli en kanondag. Dock inte för Jämtlands MK:s Oskar Brorsson som rullade redan på SS3, dagens första. Ny sträckseger för Pelle som tvålade till Kristian med 24 sekunder.
– Som han åker nu kan vi inte göra någonting. Pelle håller ett eget tempo, konstaterade Kristian.
Det som hände var att Mattias Ledin sinkades av turboproblem, medan Martin ökade tempot när han fick kläm på noterna. Även Kristian ökade tempot:
– Vi kommer djärvare och djärvare, vilket behövs med den här bilen. Vi måste över den hjärnspärren för att hänga med.

På SS4 kom Pelle åt en strömbrytare och fick bekymmer med sin gearcut. Men i övrigt rullade det på enligt plan.
– Bra väder och mycket folk, allt är bara bra!
Jonas Johansson var inte riktigt lika nöjd, för han drog rakt fram i ett vägbyte istället för att lyssna på sin co-driver.
–  Vi ska försöka komma igenom, för sedan är det ju sommar!
Med bara en sträcka kvar att köra hade Robin Sandberg passerat Mattias Ledin upp till femteplats och som det gick han också i mål. Jonas sjua och Daniel Wall åtta som bästa Volvo-förare.
– På Husås ska vi fälla ner, för då ska det åkas, utlovade Pelle och det höll han. För det blev tre poäng extra och en marginal på 40 sekunder till Kristian – som ändå ökat tempot mer och mer under dagen! Sista power stage-poängen till Martin Lundquist.
– Helt otroligt! Inte trodde vi det skulle gå så bra. Stort tack till alla som hjälpt mig komma hit, poängterade Martin som inte alls tänkt sig Östersund. Möjligen Kolsvarundan framöver. Med sexton nya poäng behåller han SM-ledningen med 40 poäng före Pelle på 28. Tack vare 18 poäng i Söderhamn och nya 6 i Östersund är Jonas Johansson på bronsplats. Mattias Ledin och Johan Carlsson skuggar med 23 vardera.

Bildtext:
De fem främsta i Trimmat 2WD i Östersund Winter Rally. Från vänster Robin Sandberg/Mathias Bengtsson (femma), Fredrik Livh/Kristian Johansson (tvåa), de suveräna segrarna Martin Holmdahl/Pelle Wilén, Christian Segerström/Martin Lundquist (trea) samt Johan Lövgren/Johan Carlsson (fyra). Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *