Pelle Wilén toppar Junior-SM inför Rally Askersund

Pelle Wilén är en av Sveriges mest lysande rallyjuniorer för tillfället, och med två segrar och en andraplats tidigare denna säsong toppar han den trimmade JSM-tabellen när serien nu gör ett uppehåll i Askersund.

Men det var inte självklart att det skulle bli så. För två år sedan råkade Pelle ut för en allvarlig arbetsplatsolycka och fick ta en time-out från rallysporten i ett drygt år. Men Pelle kom tillbaka, och det med besked; Under SM-Veckan i Umeå 2014 blev Pelle, tillsammans med dåvarande co-drivern Miriam Walfridsson, svenska mästare i rallysprint efter en dramatisk sekundfight. Efter det följde en otursam säsong för Pelle där han tvingades bryta samtliga SM-tävlingar man ställde upp i pågrund av tekniska problem, de flesta i ledning.

Men 2015 skulle istället visa sig bli Wiléns år då han och co-drivern Martin Holmdahl från Askersund är i ledning av Junior-SM Trimmat 2WD efter halva säsongen, och teamet kommer nu till Rally Askersund för att ta ännu ett steg mot det efterlängtade SM-guldet.

– Bara att bilen tagit oss i mål känns som en seger, eftersom 2014 var ett riktigt skitår bortsett från SM-sprinten i Umeå. Vi är nöjda med årets tävlingar och jag lär mig mer och mer för varje tävling – nu när jag faktiskt får köra hela tävlingar utan att bryta. Säger Pelle om sitt 2015.

Pelle och Martin är ödmjuka inför säsongsavslutningen och hoppas på att smart körning ska bära frukt i jakten på guldet.

– Vår målsättning är samma som alltid – Vi åker dit för att ha kul och hoppas resultaten ska komma av sig själv, förhoppningsvis lite extra kul för min halvmigrerande kartläsare att få tävla på sin hemmaplan. (Pelles kartläsare Martin Holmdahl kommer från Askersund men bor numera i Norge.) Under South Swedish Rally gjorde vi ett moget beslut när vi slog av på tempot under halva lördagsetappen. Nu gäller det att ha lite is i magen och fortsätta ta smarta beslut – som förhoppningsvis lönar sig efter finalen i Uppsala. Men det är tänkvärt att alla vi som åker JSM utvecklas enormt mycket, så det gäller att köra bil varenda meter. Avslutar Pelle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *