Poäng från powerstage borttagna

I East Sweden Rally stannade ett par ekipage för en SOS-flagga på powerstage. Rallyutskottet har nu bestämt att de extra poängen utgår för Otrimmat 2WD.

I Linköping var SS9 powerstage och när det var dags för Otrimmat 2WD att göra entré hade ett ekipage åkt av och SOS-flaggan visades. Både Mattias Ledin och Christoffer Jacobsson stannade.
– Jag förstod att det nog skulle bli så att poängen ströks, med tanke på att det var en som kört av. Sedan såg jag i poängställningen att vi alla hade fått samma poäng, säger ”Kicken”.
Mer logiskt är då att ingen får någon poäng, vilket också RU beslutat och tabellen är ändrad.

Till finalen i Uppsala är så många som åtta anmälda till Otrimmat 2WD. Det är lika många som hittills varit med i klassen under året. Förutom de ”givna” i form av Ledin, Holmberg och Jacobsson startar nu också Rasbos Johnny Björk och Mattias Wennman, Grödinges Jonas Bodin, Mårten Egertz från Vallentuna och Mikael Jirvelius, Fjugesta MS.
– Suveränt roligt med fler startande! Jag hade gärna sett klassen hopslagen med juniorerna, som det var förut. Då hade det blivit riktigt bra, fortsätter Kicken.

Han har redan bronsmedaljen säkrad, då avståndet upp till Mattias är mer än 28 poäng och ner till fjärdeplacerade är det ännu större. Dessutom kommer dessa inte till start.
Däremot blir det förstklassig strid om fördelningen guld och silver. Förutsatt att Mattias tar full pott landar han på 146 poäng. Om då Johan är tvåa, även på powerstage, stannar han på 145 poäng. Men senast i Linköping var det Kicken som tog hand om de 25 poängen för klassegern. En spännande avslutning är att vänta i Uppsala!

Foto: Christoffer Jacobsson och Jesper Elfver hyllades på rampen i Linköping efter klassvinsten i Otrimmat 2WD. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *