Pontus Lönnström kör Junior-VM 2020

Pontus Lönnström från Nora vann SM-guld i Junior-SM Trimmat förra säsongen, och är inför Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge i högsta grad inblandad i medaljkampen i JSM Otrimmat 2WD även i år.

Men nästa år väntar andra utmaningar för Pontus och hans nya kartläsare Stefan Gustafsson, som då kommer köra Junior-VM i rally.

– Det är verkligen jätteroligt att få denna chansen att ta nästa kliv. Efter SM finns det inget mer steg i Sverige, utan då måste man ut och åka. Det är jättekul och jag har extremt mycket bra folk runt mig som jobbar dagligen för att detta ska bli så bra som möjligt, säger Pontus.

Pontus åkte sin första tävling i SM redan 2014. Han fick sitt stora genombrott i Sverige efter en bra säsong 2015 i en Volvo 240. 2016 uteblev dock tävlandet innan Pontus kom tillbaka 2017 för att ladda inför en full SM-satsning förra året där det blev SM-guld.

Till årets säsong blev Pontus en del av storsatsande Team Ramudden.

Att gå från SM till VM är en stor omställning. Förutom att tävla i nya länder väntar även nya underlag för Pontus och Stefan.

– Största omställningen är främst att komma ut i Europa och att åka asfalt, det har jag aldrig gjort innan. Men jag ser det som en jätterolig grej att få denna chansen, och jag är evigt tacksam till alla som vill vara med och hjälpa mig.

Genom satsningen i Junior-VM går Pontus i fotspåren av flera framgångsrika svenskar som tagit samma väg ut i Rally-VM. Inte minst Pontus Tidemand som vann mästerskapet 2013 och nu tävlar för Ford i högsta klassen. Dessutom gör bland annat Dennis Rådström och Tom Kristensson upp om årets juniorguld i den sista deltävlingen som körs nästa helg i Wales.

Även om Pontus har höga ambitioner med sin satsning, är han ödmjuk inför uppgiften.

– Vi jobbar hårt för att komma så väl förberedda till nästa år som möjligt och kommer göra vårt bästa, så får vi se hur långt det räcker, avslutar Pontus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *