Pontus Tidemand leder Rally Uppsala

Fighten i Rally Uppsala mellan guldmedaljören P-G Andersson och utmanaren Pontus Tidemand kom av sig direkt då P-G rullade. Inför nattvilan leder Tidemand med 40 sekunder.

Det tog bara några minuter innan den förväntade kampen mellan de två värmländska giganterna tog ett snabbt slut. Han voltade ett varv och linkade i mål på första sträckan utan bakvinge och en hel del skador på bilen. Han valde att bryta, men kan förhoppningsvis starta om i morgon.
Betydligt bättre då för Pontus Tidemand, som redan har en ledning på 40 sekunder.
– Det sladdade mer än förväntat, men vi får jobba utifrån det, säger han.
Den bil Pontus kör har han hyrt och inte hunnit köra många meter innan Uppsala.
– Vi behöver all träning vi kan få, så vi kör på. Så fin som andra sträckan var håller det nästan VM-status, säger Pontus.

I Trimmat 2WD var Tobias Söderqvist snabbast på första, men sedan tog Kristian Johansson över initiativet. Med sin nya Golf IV Kitcar stortrivdes han ute i mörkret. Bytte plats med Tobias och har en liten ledning på 2,1 sekunder, vilket gör att han är tvåa totalt efter Pontus Tidemand. Klasstrea Patrik Flodin  i sin lånade BMW.

I Otrimmat 4WD är det så jämnt att det inte skiljer något alls, i princip. Joakim Rydholm har täten, hela fyra tiondelar för Pelle Wilén. Kristoffer Karlsson är trea, ytterligare fem tiondelar bakom.
Dessvärre blev Joachim Carlström kvar i skogen redan på första sträckan med tekniska bekymmer.
Christoffer Jacobsson har börjat starkt i Otrimmat 2WD och är 7,3 sekunder före Mattias Ledin. Tredjeplatsen håller Johan Holmberg.

I JSM förväntades den stora kampen bli mellan Jacob Jansson, MK Kopparberg, och Erik Telehagen, Wäxjö MS i Otrimmat. Jacob inledde starkast i mörkret med att ta hela 17 sekunder på SS1. Telehagen svarade på andra sträckan med att plocka ett par konkurrenter, men avslutar ändå med att ligga femma, 16,7 bakom Jacob. Tvåa i klassen är Eddie Lundqvist, som öppnat mycket starkt och bara är 3,5 efter Jacob. Trea Daniel Röjsel.
I den trimmade delen är det jämnare. Emil Karlsson har täten, men i praktiken är det dött lopp då han bara har fyra tiondelars försprång till Niklas Karlsson. Det är inte mycket då nio sträckor återstår att köra i morgon, och riktigt bra gjort av Niklas sedan avåkningen i Linköping. Trea där är Andreas Persson.
Första bil startar i morgon på SS3, Kågarån, klockan 08.13.

Ledare i respektive klass:
Otrimmat JSM: Jacob Jansson/Malin Strömberg, MK Kopparberg, Ford Fiesta R2
Trimmat JSM: Emil Karlsson/Tommy Lindholm, Hällefors MK, Volvo 940
Otrimmat 2WD: Christoffer Jacobsson/Jesper Elfver, Gotlands MF BK, Ford Fiesta R2
Trimmat 2WD: Kristian Johansson/Fredrik Livh, Kinds MK, VW Golf
Otrimmat 4WD: Joakim och Roger Rydholm, Dals MK, Mitsubishi Lancer Evo X
Trimmat 4WD: Pontus Tidemand/Jonas Andersson, SMK Eda, Skoda Fabia R5

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *