Program på SVT2 om Jonna

Bänka dig vid TV:n på torsdag kväll! För då sänder SVT2 en hel timmes dokumentär om Jonna Eson Brådhe, med start 20.00.

Efter ett par års filmande är det dags för sändning i SVT2. Programmet kan redan ses på SVT Play, och har fått väldigt positiva reaktioner.
– Det är jätteroligt! För de visar inte bara mig och familjen, utan också lite andra förare och funktionärer. Dokumentären ger en bild av rally, säger Jonna.
Första gången hon kontaktades av regissören Micaela Henning var 2013.
– Först trodde jag det var ett skämt… men det är klart att skulle det bli något var det intressant så jag tackade ja, fortsätter Jonna.

Sedan hörde hon ingenting förrän inför Kolsvarundan 2014. Då kom ett nytt samtal och teamet filmade hela helgen.
– Det är så roligt att de också har med mamma och mormor, de har ju både tävlat flitigt förut!
Jonnas morfar körde banracing, och hade lite dåligt samvete för att frugan Margoth var så mycket själv hemma. Så han köpte henne en rallybil. Därmed var Jonnas mamma Liz och hennes två bröder, som så många andra idrottsbarn, uppfödda med sporten. Morbror Rex har även varit med och filmat.
– Mormor berättar hur det var på 1950- och 60-talet. Bland annat historien om handväskan, den är så söt!

När det blev klart att Jonna skulle ner till Qatar och köra ökenrally lyckades filmteamet äska mer pengar och hängde med. De var också nere på årets South Swedish Rally, där även funktionärer och andra tävlande filmades. Och nu, efter ett par års arbete, är dokumentären om den enda kvinnliga föraren i Rally-SM klar. Programmet är en timme långt, och sänds 20.00 på torsdag (6/10) i SVT2. Med repris på lördag 14.05 och på söndag 23.45. Det går också bra att titta på SVT Play redan nu.
Se även http://www.tv.nu/p/1BSdu8-Q-3MAf

Bildtext: På torsdag kväll, klockan 20.00, sänder SVT2 dokumentären om Rally-SM:s enda kvinnliga förare, Jonna Eson Brådhe. Missa inte det programmet! Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *