Publikinformation Rally Blekinge

Fredag:

SS1 & 3: Skrapsjövägen längd 4,62 km

Preliminär start första tävlingsbil SS1 17.13 & SS3 19.29

En klassisk sträcka som har körts många gånger i historien. Denna sträcka är ganska krokig, smal

och ärlig men det finns en del sten i kanterna. Bäst för publiken är det den sista kilometern före mål vilken innehåller några svåra kurvor.

SS2 & 4: Slätten längd 14,53 km

Preliminär start första tävlingsbil SS2 17.36 & SS4 19.52

Här har vi en riktigt tuff och utmanande sträcka som i olika varian- ter har varit med ett flertal gånger förr. Den är av smalare karaktär och oerhört krokig samt stenig i kanterna. Detta är en sträcka som kommer att kräva stor koncentration av förarna, både på genomkörningen och när de kommer i tävlingstempo. Här kommer förmodligen en del att rycka ifrån och en del att försvinna. Denna sträcka har många fina publikplatser om man vill ta sig till fots på egen hand men de två rekommenderade är de absolut bästa.

Lördag:

SS5 & 8: Skärserås längd 14,74 km 

Preliminär start första tävlingsbil SS5 08.23 & SS8 12.47

Nu kommer tävlingen kanske att avgöras, då vi har sparat de svåraste och mest utslagsgivande sträckorna till sist. En lång och tekniskt krävande sträcka öppnar lördagens etapp. Sträckan har inte körts i denna variant på väldigt länge. Den här vägen är nog mest passande för de framhjulsdrivna bilarna. För publiken finns här många fina kurvor och lurigheter. Fina publikplatser finns egentligen överallt men vi har publikparkeringar vid de största och bästa.

SS6 & 9: Tranerås längd 7,21 km   

Preliminär start första tävlingsbil SS6 09.16 & SS9 13.40

En klassiker i Rally Blekinge-sammanhang som har något färre publikplatser men är mycket uppskattad att köra. Sträckan är smal och krokig i princip hela tiden. Här finns inga arrangerade publikparkeringar eller särskilt arrangerade publikplatser men vill man se denna sträcka tar man sig enklast in från mål eller anslutande väg, till sista vägbytet, österifrån från Bökemåla. Väl inne på sträckan är den sista kilometern absolut bäst med många tvära kurvor.

SS7 & 10 (Powerstage): Sävsjömåla längd 13,83 km    

Preliminär start första tävlingsbil SS7 10.09 & SS10 (Powerstage) 14.33

Tävlingens häftigaste och mest spektakulära sträcka som verkligen innehåller allt. Här kommer de bakhjulsdrivna bilarna att kunna sätta in en sista stöt då denna sträcka passar dem allra bäst.

Sträckan är den snabbaste och bredaste i tävlingen men det är inte rakt många meter. Denna sträcka brukar vara enormt populär hos de tävlande. Sträckan inleds med drygt fyra km väg som det inte har tävlats på så ofta sedan i slutet av 90-talet, innan den ansluter till den klassiska Sävsjömålasträckan.

Programblad med kartor och startlista säljs på följande ställen:

Sparbanken i Karlshamn (kontoren i Asarum, Olofström & Karlshamn)

Gulf Olofström

Preem Tingsryd

Preem Karlshamn

Gulf Svängstamacken

Preem Ronneby

OKQ8 Ronneby

ICA nära Ryd

HQ First hotell Karlshamn

Så här följer du Rally Blekinge

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *