R-Sport satsar med tre bilar

R-Sport Sweden AB storsatsar med ett trebilsteam nästa säsong. Tankarna presenterades vid ett event i teamets lokaler i Säter, Dalarna. Förare blir Johnny Andersson, Jari Liiten och Pontus Åhman.

Teamet drivs av entreprenören och rallyföraren Johnny Andersson, som presenterade teamets mål, visioner och förare för 2018.
– Det är jättekul att det äntligen är officiellt. Det har vart svårt att jobba med projektet när allt har vart hemligt, säger Johnny.
– Allting startade med en vision om att driva ett rallyteam, nu vi står här och det är äntligen verklighet. Det är kul att R-Sport har engagerat så många och vi ser nu fram emot att jobba vidare.

R-Sport Sweden AB ska hjälpa två juniorer framåt i sina karriärer genom att driva tävlingsbilar, hjälpa till med sponsorer, support under och mellan tävlingarna samt med fysisk- och psykisk träning.
– Vi är ännu i ett tidigt skede och R-Sport är ett team som håller på att byggas upp. Men det ultimata målet är att hjälpa en ung talang hela vägen till Rally-VM, säger Johnny.
Johnny fortsätter tävla under 2018 och kör en fyrhjulsdriven Ford Fiesta R5 i både SM och Rally Sweden, tillsammans med nya kartläsaren Mikael Johansson.
– Det ska bli kul att prova fyrhjulsdrivet! Det kommer självklart bli en utmaning, men jag gillar utmaningar och ser fram emot det, fortsätter Johnny som siktar högt nästa säsong.
Teamets två andra förare blir de unga talangerna Pontus Åhman, Uppsala, och Jari Liiten, Hudiksvall, som båda kör Rally-SM i var sin Peugeot 2018 R2. 
– Detta känns som ett naturligt steg i min karriär. R-Sport är ett bra team och jag tror att vi har en bra framtid ihop, säger Pontus.
– Det känns oerhört bra att vara en del av R-Sport. Jag tror att detta är vad jag behöver för att utvecklas som förare och kunna ta ett SM-guld, säger Jari.
För att få till helheten kring ett professionellt rallyteam är tanken att R-Sport Sweden AB ska lägga stort fokus kring event och företagsaktiviteter, som inte enbart behöver handla om motorsport. Så detta är bara början på alla de planer teamet har för framtiden.
– Nu återstår mycket jobb med att få allt på plats och bygga upp en stark organisation med rätt man på rätt plats. Vi söker ständigt nya samarbetspartners för att driva projektet framåt. Det blir en utmaning, men jag ser fram emot det, avslutar Johnny.
 
Foto: Jennyh Persson
Källa: Pressrelease

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *