Rådström vann kampen i Otrimmat 2WD

Hela pallen i Otrimmat 2WD kom att bestå av juniorförare: etta Dennis Rådström, tvåa Hampus Jakobsson och trea Jari Liiten.

23 ekipage till start och täten tog Albin Nordh med 2,2 sekunder till Dennis Rådström. Tre tiondelar efter det Hampus Jakobsson och Eddie Lundqvist fyra med bakluckan fullt öppen. Jari Liiten först på femteplats och Tom Kristensson distanserad med över 18 sekunder och först på tionde plats.
Björnjägarn tog Jari Liiten hand om, 7,3 före Jakobsson och trea Rådström. I det läget ledde Liiten.
Sträcka tre, dryga milen långa Myllimack, såg dagens tredje segrare: Hampus Jakobsson.

Spänningen var så klart stor vem som skulle plocka fem SM-poäng på powerstage… och det gjorde Pontus Lönnström som nu börjat hitta rätt i sin nya Ford Fiesta R2T. Men han hade tappat alldeles för mycket på morgontimmarna för att ens ett antal sträcksegrar under eftermiddagen skulle räcka. Pontus slutade elva.
De fyra poängen på powerstage gick till Albin Nordh, tre till Liiten, två knep Robert Andersson och ett Tom Kristensson.

Etapp två blev en kamp mellan Jakobsson och Rådström. Nyköpingsbröderna ledde efter femman, då med Liiten närmast bakom sig. Men sedan gick Rådström om Liiten och avståndet till Jakobssons var då 2,4 sekunder.
– Jodå, det går bra att ha brorsan i högerstolen. Han har fullt upp med att läsa noterna så jag får sköta körningen utan en massa kommentarer, skämtade Hampus vid prisutdelningen.
En liten miss på SS7 och Rådström gick upp i täten i jakten på mest möjliga körtid i snabbast möjliga framfart inför Rally Sweden. Så höll sig sedan ställningen till mål.
– Det är häftigt att se vilket tempo våra svenska juniorer har här hemma. Det har varit en hård fight hela dagen, och vi är nöjda med vår insats, säger Dennis som tog hem JWRC-silver förra året.

Bröderna Jakobsson tvåa, distanserade med ynka 3,1 sekunder efter mer än en timme och tjugo minuters körning. Trea Jari Liiten som drogs med lite småproblem av olika slag.
– Men himla roligt med en sådan kamp in i det sista! Extrem körning och en rolig dag, sa han.
Jari gillar snö och is, så han hade förstås kryssat i jokerrutan, liksom Eddie Lundqvist. Eddie slutade fyra så det blev en hel del extra poäng till honom också.

Bildtext:

Dennis Rådström och Johan Johansson värmde upp inför Rally Sweden med seger i Mekonomen Bergslagsrallyt klassen Otrimmat 2WD. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *