Rally Askersund lockar 58 förare

Rally Askersund är nästa anhalt i Rally-SM. Göteborgaren Mattias Adielsson är favorit i årets enda deltävling där de tio sträckorna ska avgöras på en dag.

Huvudklassen lockar tio heta förare med landslagets Mattias Adielsson i spetsen. Senast i South Swedish Rally genade han en decimeter fel på ett ställe, slog i en sten och tvingades bryta med trasig länkarm.
– Nu är det revansch som gäller, säger Adielsson.
Gävles Martin Berglund, Gotlands Johan Holmberg och Sundsvalls Anton Eriksson ska förstås göra allt för att jaga. Liksom regerande mästaren Thomas Thunström.
Intressanta återtåg gör stockholmaren Lars Stugemo och Kopparbergs Jacob Jansson. Efter att ha varit oövervinnerlig i förra årets svenska mästerskap är nu Jacob den ende som vågar utmana R5-förarna med sin äldre Mitsubishi Lancer.

Den fjärde av totalt sex deltävlingar i Rally-SM arrangeras av Rönne MK i Askersund. Tio sträckor på lika många mil ska köras, och det på en enda dag.
– Många förare säger att de vill ha kortare tävlingar tidsmässigt, för att minska antalet övernattningar. Därför är vi ledsna över att inte fler än 58 ekipage har anmält sig, säger tävlingsledare Jonas Larsson.
– Vi får hålla tummarna för att det inte bli regn också, för då ökar kostnaderna för att reparera vägarna, och vi riskerar klubbens ekonomi, fortsätter han.
Ryktesvägen har det talats om flera utländska förare till start, men vid anmälningstidens utgång saknades sådana.
– Det hade varit fantastiskt roligt, för både en ryss och några finnar har varit på tal. Men så länge vi inte har en officiellt anmälan är det ingenting vi kan räkna med, avslutar Larsson.

Du som vill men inte anmält dig får en chans till! Rönne MK har tagit beslutet att köra båda sin tävlingar, SM och Jonas Bil&Däck Rallyt utan att ta ut någon extra efteranmälningsavgift. Så det betyder att ordinarie anmälningsavgift gäller för båda tävlingarna.
Efteranmälan är öppen till 18:00 på söndag 27/5.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *