Rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson gör full SM-säsong

Det är sedan tidigare klart att multitalangen och regerande världsmästaren i rallycross kommer till start i SM-premiären Bergslagsrallyt som går av stapeln till helgen.

Under en presskonferens i Stockholm på onsdagen presenterade Volkswagen Dealerteam BAUHAUS att man gör en satsning på Rally-SM där Johan Kristoffersson kör hela SM-serien, utöver sitt program för Volkswagen i VM-serien i banracing WTCR.

I ett pressmeddelande kommenterar Johan sin och teamets nya rallysatsning:

− De tre senaste säsongerna i rallycross-VM har jag haft en klar plan över vad jag ska göra. Nu är det väldigt svårt att veta vad jag ska förvänta mig resultatmässigt, men jag hoppas ta stora kliv inom rally, säger 30-årige Kristoffersson och fortsätter:
− Egentligen är jag för gammal för att bli bäst på det här, men jag lägger inte ner 24 timmar om dygnet bara för att det är roligt eller för att vinna någon lokal tävling. Det är mycket inspirerande att försöka göra det så bra som möjligt.

Han har redan fått en försmak av den Volkswagen Polo GTi R5 han ska köra i SM och Rally Sweden, och han trivs med sitt nya arbetsredskap.

− Polon passar mig mycket bättre än de tidigare bilarna. Den är lättkörd, följsam och passar min körstil.

Foto: Pressbild/Kristoffersson Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *