Ramudden siktar på två guld

Nystartade Team Ramudden Rally gör en hårdsatsning på Rally-SM 2019. Full säsong är planen för Martin Berglund och Pontus Lönnström.

Teamet har redan en befintlig STCC-satsning som nu växer ytterligare:
– Vi tycker att motorsporten är en bra arena att synas på. Det är också ett bra tillfälle att göra aktiviteter med våra kunder. Nu är det läge att växla upp, säger Johan Fast, Ramuddens samordnare av motorsportsatsningarna.
Totalt ingår fyra förare i teamets rallysatsning, och förutom SM innefattar planen för nästa år också Svenska Rallyt, finska VM-deltävlingen och Sydsvenska Mästerskapet.

Ikväll håller Team Ramudden pressträff i Borås, där följande fyra ekipage presenteras:
Martin Berglund och Joakim Gevert, Skoda R5. Regerande svenska mästare i Trimmat 4WD och taggade för att försvara guldet. Ska också krydda med starter i svenska och finska VM-rallyt.
– Det var tight förra året och nu kommer det flera nya förare så det blir ett riktigt kul mästerskap, konstaterar Martin.

Pontus Lönnström, regerande svensk juniormästare i den trimmade delen, ska nu köra en  Ford Fiesta R2t. Nora-föraren byter klass för ny guldjakt, men även en start i Svenska Rallyt står på programmet.
– Det är helt fantastiskt, rent overkligt att få den här stöttningen! Martin kommer att kunna hjälpta mig med mycket, inte minst med att skriva egna noter, säger Pontus.
Pontus är en omtyckt Volvoåkare i skogen, men nu ska han alltså köra framhjulsdrivet.
– Jag har gjort det en gång förut, då jag hyrde en Renault Twingo R2 till SM-finalen 2015. Då i Uppsala kom jag trea, vilket jag var väldigt nöjd med, fortsätter Pontus.

Fredrik Karlander och Victor Svensson, VW Golf Grupp H. De planerar för SSM samt några SM-tävlingar. Med ett toppresultat från SSRC i bagaget (trea i Trimmat 2 WD B-Förare i en Volvo) satsar de nu på ny bil och nya framgångar.
– Det är en grym sammansättning på teamet; talang, rutin och ett stort engagemang. Allt i ett, säger Fredrik.

Johan Fast och Alexander Glavsjö, VW Golf Grupp H. Även här är det SSM i första hand, samt några utvalda tävlingar. Ny bil och ny co-driver med siktet på att göra stora framsteg även i år.
– Grymt kul att få göra detta i år, vi skall verkligen försöka göra avtryck, säger Johan.

Hans-Olov Blom är VD för Ramudden, och så här säger han om satsningen:
– Vi är oerhört stolta att få dessa förare med oss, talang och rutin i en bra mix!
Företaget blir också partner åt både Rallyradion och SSM under året.
– Våra kunder skall få se rallypropaganda från riktigt nära håll, avslutar Johan Fast.
I storsatsningen ingår också rallycross med föraren Marcus Höglund och de senaste årens STCC-satsning med Brink Motorsport har ambition att leva vidare också kommande säsong.

Bildtext:
Team Ramudden gör en storsatsning på motorsport säsongen 2019. Bland annat blir det fyra rallybilar i teamet varav Martin Berglund och Pontus Lönnström kör hela SM, Martin i vinnar-R5:an från förra året och Pontus i en Fiesta R2t. Till det ska Fredrik Karlander göra inhopp i en VW Golf Grupp H.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *