Redan perfekt i Vännäs

Rally Vännäs bjuder på nio specialsträckor på tidigare beprövade vägar, som redan har perfekt isbotten. Till det halvmetern snö och troligen service på gatan utanför headquarter.

Inbjudan publiceras inom kort, och helt nytt är att servicen troligen placeras utefter Östra Järnvägsgatan mitt i centrala Vännäs.
– Vi har det inte riktigt i lås ännu, men det ser positivt ut. Handlarna är riktigt på tå, säger tävlingsledaren Roland ”Mikro” Åström.
Trafikverket äger gatan och har gett grönt för avstängning av Östra Järnvägsgatan.
– Kanske att det blir en vintermarknad i miniformat också. Vi hoppas förstås att det ska synas ordentligt att det är SM-rally hos oss den helgen, och det ser som sagt hoppfullt ut att det går vägen, fortsätter Mikro.

Annat som ser bra ut är vägarna i sig. Totalt blir det nio sträckor, klassiker som Vännäs MK brukar ha i SM-sammanhang, och med växlande kyla och tö är förutsättningarna de bästa.
– Vi har bra isbotten på vägarna, så det ska till en väldans katastrof om det inte ska fungera!
Snö finns det också. Snart upp emot 50 centimeter.
– Det kostar mest pengar att ploga, så för vår del behöver det inte kommer mer, skrattar Mikro och fortsätter:
– Men jag förstår om de tävlande vill ha rejäla snövallar!

Totalt kommer Rally Vännäs att mäta runt cirka 29 mil, varav 10,5 är SS. Förutom ett par bitar runt Vännäs drar banan västerut mot Bjurholm och Örträsk.
– Vi hoppas förstås på en 60-70 SM-bilar, det vore fint, fortsätter Mikro.
Till det kommer att samtliga sex sträckor på lördagen ger plats för VOC Sverigeserien och DM-förare från Övre Norra. Senast Rally Vännäs gick som SM var 2007 och då kom 63 SM-åkare till start. Då vann Thomas Rådström/Lars Bäckman i Olsbergs Corolla, minuten före Mats Jonsson/Johnny Johansson i Escorten.
Välkommen till Rally Vännäs den 2-3 februari, årets premiär i svenskt mästerskap i rally.

Bildtext:
Östra Järnvägsgatan i Vännäs är redan klädd i vinterskrud. Om allt går i lås stängs den centrala vägen av förbi Medborgarhuset, som är tävlingshögkvarter, för att bli serviceplats. Kanske också att det blir en minimarknad samtidigt. Foto: Gunnar Eriksson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *