Regerande starkast i JSM

Regerande mästarna Pelle Wilén och Jacob Jansson höll hela vägen i JSM Trimmat och Otrimmat. Överraskade gjorde Dennis Rådström och Jari Liiten med att följa Jacob upp på pallen.

Andreas Persson/Henrik Persson eller Pelle Wilén/Martin Holmdahl löd frågan i förhandssnacket i Trimmat.
– Andreas är ordentligt laddad och han är värd att få vinna idag för han är snabb. Det gör ingenting om det blir så, sa Pelle redan till frukosten på lördagsmorgonen.
Då hade Andreas sumpat nästan fem sekunder på Garnisonen 1 och bestämt sig för att gå på hårdare varv 2. Varpå han plockade tillbaka två och till nattvilan hade han knappa tre sekunder till Pelle.

Trea inne på Garnisonen i trimmat var Pontus Berglund/Tom Törngren med sin Volvo 940. Hörby-föraren drog senare på sig både styrservoproblem, en spricka i framvagnen och på sista sträckan tvingades han ge sig med motorras. Vid det laget hade han presenterat sig ordentligt och låg sexa.
För Andreas kroknade servopumpen redan på SS3 och resten av dagen blev rena armbrytningen. Han nådde slutmålet som fyra.
Det öppnade för Pelle som ledde klassen från start till mål. Klockan stannade till slut på 1.01,7 före – Niklas Karlsson.
– Så gott! Det hade jag inte riktigt väntat mig när växellådan krånglade på Garnisonen. Men idag har det gått bättre, säger Niklas.
Sista vann han, och fick därmed tre extra SM-poäng. Pelle plockade två och Emil Karlsson en.
Annat som hände var att Johannes Haraldsson åkte av på SS4, och Anton Claesson rullade på nian. Och på sista segade sig Andreas om Jonatan Johannesson. Slutmålet nådde även Tommy Johansson och Rasmus Lundh.

Otrimmat inleddes med att Daniel Röjsel/Nicklas Edvardsson gick i täten. Marginalen var visserligen bara en sekund, och det till Jacob Jansson, i helgen lotsad av Malin Strömberg. Trea Erik Telehagen/Björn Jonasson och fyra Jari Liiten/Lars-Åke Persson. Sebastian Johansson fick stopp direkt i motorn och Filip Håkansson elfel. Senare skulle också Petter Palmqvist ge sig med trasig framvagn och Erik Telehagen rullade på sista i ett avslutande försök att ta de sekunder han då hade upp till Jacob.
– Onödigt spännande! Hade han fortsatt ta en sekund per sträcka hade jag förlorat med 0,3, sa Jacob då två sträckor återstod. Men istället ökade Jacob.
Dennis Rådström såg ut att bli trea i klassen, hans första pallplats i rally. Tidigare har han varit framgångsrik i crosskart, även hans co-driver Fredrik Wernefur, men sadlat om till rally. Dennis pappa Arne har haft viss inverkan.
– Vi lär oss och ökar hela tiden, men det är svårt att ändra och leka med gasen. Vi får åka på till målet, löd hans kommentar då två sträckor återstod att köra.

När Erik sedan landade i skogen var Dennis helt plötsligt tvåa och garanterat dagens lyckligaste. Tätt följd visserligen av Jari Liiten, som lika hastigt tog sista pallplatsen. Trots att han och Lars-Åke Persson tidigare haft trassel med både bromsar, en oljeläckande motor och ett växelstag på väg av. Powerstage-poängen tog Jacob, Jari och Dennis hand om i nämnd ordning.
Stackars Daniel Röjsel fick återigen tekniska bekymmer och slutade fyra. Den här gången fick han hålla liv i kopplingen genom att använda coca cola.
– Jag börjar bli van. Men förr eller senare måste det vända!
Femma blev Eddie Lundqvist och sexa Victor Karlsson. De unga juniorerna fortsätter att imponera.

Bildtext:
Malin Strömberg och Jacob Jansson tog hem segern i JSM Otrimmat när Snapphanerallyt avgjordes i Hässleholm. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *