Rekord i ÖWR med 87 anmälda

Rally-SM fortsätter sista helgen i februari med 87 anmälda till Östersund Winter Rally.
– Det känns väldigt roligt att intresset för Rally-SM är så stort.

Det säger Stefan Magnusson, sekreterare i MAS och ordförande i organisationskommittén i Östersund.
I det stora startfältet finns 23 anmälda i Trimmat 4WD, vilket får 18-faldige guldmedaljören Mats Jonsson, Edsvalla, att utbrista:
– Det blir många om det! Lite som i VM – det är inte lätt att veta i förväg vem som är starkast just den helgen.

P-G Andersson är ett hett namn. Han vann förra året med en marginal på 3 minuter och 15 sekunder, före just Mats. Vinnande bil då var den Skoda Fabia WRC som Mats köpt till årets säsong, medan P-G är anmäld i en Mitsubishi Evo 7 han fått låna av Micael Jakobsson (själv till start i en otrimmad Evo 9:a).
– Bilen har jag inte kört en meter och tror inte det är något vapen i kampen om totalsegern. Men självklart ska vi försöka slå så många vi kan, säger P-G.
Mats trivdes inte riktigt med sin nya bil när SM inleddes i Söderhamn, men nu blir det fokus på att ändra lite i inställningarna.

I Östersund Winter Rally ska drygt elva mil köras i högsta tempo. Premiären i Söderhamn innehöll endast två sträckor på sammanlagt 1,5 mil, och aldrig har det varit så många punkteringar på så lite körning. Mattias Adielsson, Jörgen Jonasson och Thomas Thunström hörde till skaran som nu vill ha revansch.
Värst i Trimmat 4WD i Söderhamn var Michael Wikström, Boden, i sin Ford Focus WRC.
– En pallplats tycker jag är en realistisk målsättning i Östersund Winter Rally, säger han.
Lite tunnare är det med sju anmälda vardera i Otrimmat 2WD respektive 4WD. Anders Åberg och Jacob Jansson var vassast i Söderhamn, och får räkna med att bli jagade i fortsättningen.

Bland alla 25 i Trimmat 2WD var det många som hade närkontakt med de vassa stenarna i premiären och nu behöver se till att ta rejält med poäng för att knappa in på Martin Lundquist, värst i Söderhamn. Tvåa då var Jonas Johansson, följd av Mattias Ledin, Daniel Wall och Johan Carlsson. Samtliga har aviserat start i ÖWR, liksom Johan Green och Kristian Johansson (fjolårets medaljörer). Samt Pelle Wilén.

JSM lockar tolv i Otrimmat och tretton i Trimmat. Elias Lundberg stack ut i Söderhamn och ser fram emot att få åka mycket längre den här gången, så han blir att se upp med för konkurrenterna. I trimmat var Pontus Åhman värst både i SM (kvalet) och i SM-Sprinten, med Pontus Jakobsson närmast bakom sig.

Bildtext:
Trimmat 4WD innehåller namn som vill ha revansch från Söderhamn, plus att P-G Andersson anmält sig. Värst i premiären i Söderhamn var Michael Wikström och självklart vill han flyga långt också i Östersund Winter Rally. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *