Riktigt tufft i Otrimmat

I Otrimmat blev det Johan Holmberg respektive Kristoffer Karlsson som vann två- och fyrhjulsdrivet. De extra poängen på Hovdala gick också till herrar Holmberg och Karlsson.

Med bara två startande i Otrimmat 2WD, och sex i 4WD, såg det på pappret ut att bli en blek tillställning. Det blev precis tvärtom. Redan efter bara några hundra meter såg tabellettan Joachim Carlström till att spänningen ökade då han fick svänga av redan efter ett varv. Med varningsblinkers på rullade han av med turboproblem. Men han startade om.
– Efter ett par sträckor var vi två minuter från fjärdeplatsen och bestämde oss för att försöka nå den, säger Joachim.
Varv två på Garnisonen var det Ulf Petterssons tur att kliva av med transmissionsbekymmer. Samtidigt som Joakim Rydholm körde punktering.
Då ledde Anders Karlsson klassen före Kristoffer Karlsson. Men Anders kom aldrig till fSS5, utan tvingades bryta med växellådshaveri.
För Johan Holmberg startade Snapphanerallyt med att hans Fiesta hade varit billig om någon köpare visat intresse. Bilen gick, eller gick inte, beroende på ett lurigt elfel. Han och Christoffer Bäck slet sitt hår.
Därmed hade Mattias Ledin snabbt en ledning på över minuten. Ända till han kom för snabbt i en vänster, drev ut och fick ta stöd mot en vedtrave i nästa sväng. En småbulig Peugeot runt om blev resultatet. Men än värre var att motorn började hacka och det mekades febrilt under varje service.
– Vi hoppas att det håller till mål, sa Erik medan Mattias grävde med verktygen på sista servicen.

När Johan fick ordning på bilen började alla räkna, inklusive Mattias och Erik. OM Johan/Christoffer vann och Mattias/Erik tvingades bryta skulle guldstriden i princip vara över.
Slutresultatet blev att båda kom i mål. Då hade Johan även dragit på sig en krokig styrväxel. Tre poäng fick han på Hovdala, och Mattias var trots allt glad över att passera målrampen med en bil som såg ut som ett russin. Inte gick den bra heller. Men den gick.
Innan det var målgång i Otrimmat 4WD hann Rickard Andersson också bryta. I hans fall var det mellandiffen som ställde till det då endast Hovdala återstod. Då hade Carlström eldat på som besatt och det saknades bara drygt elva sekunder att ta in för att gå om. Nu blev Jocke trea utan att anstränga sig och då slog han av på takten på sista.
Tre poäng tog istället Kristoffer och två till Rydholmarna. Och SM, ja det lever i båda klasserna.

Bildtext:
Peder Johansson och Kristoffer Karlsson tog full SM-pott på 28 poäng i Snapphanerallyt och Otrimmat 2WD. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *