Robin tänker utmana Tobias

Klassen 4WD Övriga innehåller den här gången åtta till start. Tobias Johansson har varit giftigast så här långt och inställd på seger. Men bland annat ska Robin Adolfsson försöka stoppa honom.

Av de åtta som anmält sitt intresse för South Swedish Rally och klassen 4WD Övriga har tre SM-poäng sedan tidigare. Tobias Johansson har som mål att ta hem guldet till Ludvika i år, och han leder stort. Till start kommer också tabelltrean efter vintern, Thomas Lahti från Boden.
– Jag har jättemycket på jobbet och femton cm snö på gräsmattan, så vi får träna på SS1 nere i Älmhult, säger Thomas.
Där, 140 mil hemifrån, har han tävlat förut i tre års tid med sin VOC:are.
– Jodå, jag vet att där finns sten i kanterna! Smärre karosskador har jag dragit på mig, men nu ska vi i mål och ta poäng, det är största målet. Ju högre upp desto bättre!

Robin Adolfsson är sjua med sina tio poäng från Östersund, och visade prov på fart i Silverkongen där han vann totalt.
– Visst blir Tobias svår, men nu har vi en tävling bakom oss med nya sekventiella växellådan och det ser bra ut. För det finns lite potential till. Pallplats är det som gäller, helst seger, säger Nicklas Ottosson som sköter noterna åt Robin.
Per Göthberg var med i Vännäs, men fick ge sig när växellådan gav upp i hans Skoda Fabia WRC. Nu gör han ett nytt försök.

Resten av startfältet i klassen är ”nya” namn för säsongen men rutinerade sedan tidigare: Mats Adielsson, Johan Rudengren, Daniel Dahlström och Bengt Bengtsson. Stig Andervang har avanmält sig.
– Vi hade nog tänkt vara med tidigare, men har haft elektronikproblem, säger Johan Rudengren.
Det gick så långt att han fick ta grejerna till Holland för att få ordning på det.
– SSR är en bra tävling, den vill jag gärna åka, fortsätter Johan, som nyligen var trea totalt på Gotland.
– Men jag tror Tobias (Johansson) blir svår. Han är snabb och har rutin från VM, honom rår vi inte på, om han inte åker av, menar Johan.

I 4WD Övriga satsar Bengt Bengtsson, Robin Adolfsson och Mats Adielsson på att välja jokertävling.

Bildtext:
En av dem som vill utmana Tobias Johansson i South Swedish Rally är Robin Adolfsson, totalvinnaren av Silverkongen. Foto: Joakim Strand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *