Robin vann två fighter

Som han åkte – Robin Sandberg! Först vann han fighten i Trimmat 2WD över Pelle Wilén, sedan över Kristian Johansson. Till slut var han halvminuten för Andreas Sjölander i mål.

Kristian Johansson tog täten på SS1 före Pelle Wilén. Tre tiondelar, och ytterligare åtta tiondelar bakom spurtade Jonas Åkesson i Nybe-debuten med Volvo. Visserligen tjuvstartade han lite i Tingsryds torsdagssprint och satte mekanikerna i arbete. Tio man var sysselsatta med allt från elkablar till att rikta plåt.
Sedan visade Robin Sandberg sig på SS2 och liksom talade om att han också ville vara med och leka. Med Team Nybes eldsjäl Mathias Bengtsson i högerstolen i Corollan. Återigen Pelle som god tvåa.
Samma scenario på trean och fyran innan Pelle var snabbast på femman. När han sedan passerade platsen för TOOLS VIP-tält  på Rosenholm för andra gången small det.
– Han ställde upp redan där, säger VD Torbjörn Eriksson och pekar på förvarningen rakt väster om tältet, och fortsätter:
– Pelle hade sådan fart att han gick längre än alla andra nere i diket och att han inte rullade var rena turen.
Det gjorde däremot ena däcket, i ensamt majestät in i skogen. I rena ivern körde Pelle till servicen för att få bilen omplåstrad, vilket funktionärerna reagerade på och Pelle uteslöts. Då han senare på kvällen protesterade och aviserade att han tänkte överklaga till Disciplinnämnden fick han starta, utifall den juridiska processen skulle ändra på domarnas beslut. Pelle gjorde sedan ungefär samma resa på SS8, tappade återigen hjulet på höger bak – och bröt South Swedish Rally 2017 för gott.

Kristian hade så långt kommit in i matchen.
– SS2 var bedrövlig för oss. Jag misstrodde noterna och vi tappade självförtroende. Men det vände och lördagen startade fantastiskt bra, säger Kristian.
Efter SS8 tog han över ledningen från Robin, bara för att rasa till sjätte plats på SS10.
– Det var ju sten överallt efter sträckorna, och jag väjde för en men träffade en annan, suckar Kristian.
Plåster på såret blev tre bonuspoäng på sista, två till Robin och sista pinnen till Johan Holmberg.
Men klassegern knep Robin.
– När jag vann en SM-deltävling senast? Jösses! Det är jag så gammal att jag inte behöver komma ihåg… 2008 kanske det var, säger Robin och skrattar.
– Förutom punkan på SS1 har den här snedögda bilen gått perfekt!
Tvåa blev Andreas Sjölander och trea Martin Lundquist, som nervöst hickade sig in i parc fermé utan laddning. Precis utanför pallen denna gång, Jonas Åkesson. En fin helg för Team Nybe.
Femma Johan och sexa Kristian. Av fjorton startande i klassen var det bara dessa sex som nådde slutmålet. Dessbättre handlade det om tekniska bekymmer, förutom Johan Green som hittade en stock att klämma till.
Martin behåller SM-ledningen, före Robin och Kristian.

Bildtext:
Robin Sandberg är tillbaka i SM på allvar. Efter att ha dammat fram på ”hemmavägar” blev det seger i Trimmat 2WD. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *