Röjsel dammar av Corsan

22-årige landslagsföraren Daniel Röjsel laddar för Rally Vännäs, tillsammans med Nicklas Edvardsson. I en udda Opel Corsa Maxi 6 Kit Car.

Ekipaget, som har tävlat ihop i snart fyra och ett halvt år, går från en unik bil till en annan. 2016 och 2017 tog de bland annat SM-brons för juniorer i en Ford Fiesta med en trecylindrig motor på en liter i volym. Nu kommer de till start i en Opel Corsa Maxi 6 Kit Car, som även den härstammar ur ett fabriksbygge.
Bilen är den enda Opeln i detta utförande som rullar i Sverige, och som de dessutom tog ett brons med i Sprint-SM 2015. Målet är även i år SM för juniorer, men det finns även andra planer. Ända sedan de vann LBC-Ruschen i sin debut i Trimmat 4WD, med minimala förberedelser, har målet varit att på allvar köra i en R5-bil.
– Det målet tar längre tid att nå än vad vi räknat med och säsongen väntar inte på oss. Då känns det naturligt att parallellt köra SM i en annan bil och klass där vi kan hålla igång körningen samtidigt som våra samarbetspartners återigen får medverka i en minst lika bra och seriös satsning som de senaste åren, säger Daniel.

Han utesluter däremot inte ett klassbyte under säsongen. Då troligtvis i några av de större tävlingarna utöver SM.
– Det är ett moget och genomtänkt beslut av Daniel att starta upp säsongen i en annan bil än det som var målet. För att åka i högsta klassen och lyckas där krävs det att samtliga pusselbitar är på plats innan man drar igång. Detta är väldigt viktigt för att det skall bli harmoni kring tävlandet vilket är en nyckel till bra resultat, säger Nicklas och fortsätter:
– Vår övertygelse är att vi skall nå vårt mål att åka i Trimmat 4WD till sist, för Daniel bevisade under 2017 att det är i den klassen han hör hemma.

Vad gäller säsongen i SM för juniorer ser Daniel positivt på kommande utmaning och ser det som en utveckling i karriären.
Det kommer inte att bli lätt i årets SM. Många bra förare och co-drivers i bra material. Men vi ska göra vårt bästa och räcker inte det, får vi analysera och förbättra oss kort och gott, säger Daniel.

Källa: Pressrelease

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *