Röjsel nöjd efter sista testet

I lördags körde Ford Ecoboost-teamet det sista testet inför stundande South Swedish Rally i Karlskrona med start nu på fredag kväll. Det skriver Daniel Röjsel Motorsport.

Ecoboost-Fiestan fick smaka på grus för första gången i Aleknixen för två veckor sedan. Då blev det två mils körning som innehöll en del justeringar maskinellt. Under lördagens test, som kördes i Katrineholm, låg fokus på att reda ut en del frågetecken gällande bilens väghållning. Teamet tog experthjälp av TechPro med Mikael Gustafsson i spetsen för att få tips och råd med bilens fjädringsinställningar. Både Daniel och Nicklas fick en ordentlig genomkörare och i slutet av dagen hade Daniel en helt annat känsla för körningen i bilen.
– Efter de justeringar som Micke gjorde på bilen började den passa min körstil ännu bättre och vi lyckades reda ut stora frågetecken som funnits sedan vi började åka riktigt hårt i vintras. Bilen är fortfarande ny för oss och det gäller att köra smart i Karlskrona men utgångsläget känns mycket bra, säger Daniel.

Tävlingen i Karlskrona blir den längsta i mästerskapet i år med dryga 15 mil uppdelat på 12 sträckor som sträcker sig upp mot Emmaboda området. South Swedish Rally brukar vara en tuff utmaning för teamen, något som Ford Ecoboost-ekipaget gärna tar sig an!

Pressrelease av Daniel Röjsel Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *