Röjsel och Åhman bästa juniorer

Äntligen! Det var inte utan att Daniel Röjsel var lättad över att det blev tredje gången gillt och seger i Otrimmat JSM i Östersund Winter Rally. I den trimmade delen var Pontus Åhman överlägsen.

Otrimmat JSM. Två gånger har Daniel Röjsel och Nicklas Edvardsson tvingats ge upp tanken på klasseger i Östersund därför att någonting tekniskt strulat till det. Den här gången höll det hela vägen.
– Skönt! Vi hoppades förstås att det skulle hålla hela vägen den här gången och så blev det även max på power stage, jublade Daniel.
Klassegern var dessutom hans första i SM-sammanhang, så fullt pott med Ford Fiesta R2T.
Bakom var det stenhård fight mellan Sebastian Johansson och Jari Liiten. Sebastian lyckades hålla undan med någon sekund och knep andraplatsen, men det var Jari och Eddie Lundqvist som tog två respektive en poäng på Husås. Där var Sebastian fyra.

– Sjukt roligt när det är så hård kamp i hela klassen, och vi är grymt nöjda med tredjeplatsen, sa Jari.
Tack vare forceringen på sista klämde sig Eddie förbi Anton Eriksson och blev fyra, med Anton 2,3 bakom.
Daniel Röjsel leder JSM Otrimmat med 43 poäng före Sebastian på 28. Bronsplatsen håller Elias Lundberg på 25, trots att han tvingades ge upp i Östersund med tekniska bekymmer på SS3. Även Erik Telehagen får åka hem och reparera, i hans fall bakaxeln. medan Dennis Rådström rullade fem varv på SS6. Övriga, det vill säga Kevin Jirvelius, Victor Karlsson, Petter Palmqvist och Jonna E-son Brådhe tog sig i mål i nämnd ordning. Jonna laddade på ordentligt på SS4, men åkte av efter målet och blev hängande i snön där det var publikfritt,

JSM Trimmat. Elva totalt, tre och en halv minut efter Mattias Adielsson, tog sig Pontus Åhman i mål som snabbast junior med sin Corsa B. Storebror Patrik skötte arbetet i högerstolen och precis som för Röjsel/Edvardsson blev det full pott även på Husås.
– På sista tog vi i ordentligt och det var riktigt, riktigt roligt. Vi kikade lite på seniorernas tider ett tag, men bestämde oss för att det var sjukt dumt att kämpa med dem. Det är ju JSM vi satsar på, sa Pontus.
Bröderna Åhman vann samtliga sträckor. Och full pott i Söderhamn, inklusive Sprint-guld. Det gör att de toppar tabellen med maximala 53 poäng. Tvåa där, och i Östersund Winter Rally, blev Pontus Jakobsson. Dryga minuten bakom Åhmans.
– Det är mer än godkänt. Vi får tacka servicen som fixat både koppling och styrväxel under resans gång, sa Pontus Jakobsson.
Men han fick bara en poäng extra på Husås, för tvåa där var Andreas Persson. I klassen slutade han fyra.
– Lite surt! Men vi är ändå nöjda med att ta nya bilen i mål och det är bara att jobba på, menade Andreas.

Trea i JSM Trimmat i Östersund blev Emil Karlsson.
– Jag är jättenöjd över pallplatsen! Vi jobbade hårt för att ta power stage-poäng också, men det räckte inte riktigt, konstaterade Emil som nu ser fram emot att få ge sig på grussäsongen med Volvon.
Fyra blev Andreas Persson och Markus Theorin femma.
– Det är inte vad vi tänkt oss och nu ska vi skicka i väg dämparna för att få till fjädringen, kommenterade Markus.
Sexa Simon Karlson och sjua Robin Liljegren som petade ned Mikael Wallon på sista sträckan.
– Det kanske sladdar lite för mycket! Men vi har roligt och det är huvudsaken, bedyrade Wallon.
Även Simon Andersosn och Fredrik Borg nådde slutmålet, däremot fick både Emelie Axelsson och Jonatan Johannesson ge sig med tekniska problem.

Bildtext:
Tredje gången gillt blev det för Nicklas Edvardsson och Daniel Röjsel i JSM Otrimmat. För den här gången höll bilen och de fick behålla sin ledning hela vägen in till klasseger. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *