Röjsel och Åhman jagar nya segrar

Juniorerna kommer att sätta färg på South Swedish Rally! Sexton i otrimmade klassen och tolv i trimmade. Daniel Röjsel respektive Pontus Åhman leder och får bära favoritskapet.

På fredag startar årets längsta och definitivt en av de mest krävande SM-deltävlingarna, South Swedish Rally. Daniel Röjsel med co-driver Nicklas Edvardsson leder JSM Otrimmat, och har förberett sig genom att testa bland annat nya däck.
För Daniel och Nicklas är det gruspremiär tävlingsmässigt, som endast kört ett test på underlaget med EcoBoost-Fiestan. Mycket körningen kommer det däremot att bli innan start på fredag eftermiddag. På tisdag körs bilen i samband med ett Fordevent på Emmaboda och därefter ett test med Michelin i Växjö på onsdag.
– Vi körde ett test för en vecka sedan och provade Michelindäck på bilen för första gången på grus och justerade lite på stötdämparna. Allt känns mycket bra och körningarna vi ska göra under veckan kommer att bli pricken över i:et . Men jag tror ändå att det viktigaste är att fokusera under reccen, säger Daniel.
Teamet leder den otrimmade klassen med femton poäng.
– Målet är ju såklart att behålla ledningen men vi ska försöka utöka poängavståndet så mycket det går. Självförtroendet är på topp efter segern i Östersund för tre månader sedan, säger Daniel med ett brett leende.
För jakten svarar killar som Sebastian Johansson, Erik Telehagen, Elias Lundberg, Dennis Rådström, Eddie Lundqvist och Jari Liiten. Bland annat.
– Vi måste gå flat out och försöka vara snabbast. Jag har två silver förut men inget guld så det är det vi jagar, säger Erik Telehagen som gör sitt sista år som junior.

I den trimmade avdelningen har junioren Pontus Åhman nockat motståndarna så här långt genom att vinna både i Söderhamn och i Östersund. Plus att Rasboföraren plockade de extra power stage-poängen då han faktiskt var snabbast över alla sträckor i Östersund.
– Planen är att fortsätta segertåget. Vårt kaxiga mål att försöka vinna alla sträckor i SSR också, säger Pontus Åhman.
Han har bara åkt SSR en gång förut, 2012, och då som co-driver bredvid storebror Patrik. Den här gången byter de plats.
– Om jag minns rätt tappade vi två motorfästen då och körde de sista sträckorna med motorn hängande i spännband, fortsätter Åhman.
Förhoppningsvis blir det inte så den här gången, för Corsan är noga genomgången.
På silverplats i JSM Trimmat ligger en annan Pontus, med efternamnet Jakobsson. En kille från Nyköping som började med rallycross.
– Ofattbart bra att vi blev tvåa i de båda första tävlingarna, för jag hade aldrig åkt vinter innan. Nu blir det äntligen grus och det ser vi fram emot, säger Pontus Jakobsson.
Det blir hans första SSR, men han tycker sig ha kommit in i bilen och att det känns riktigt bra.
– Det finns mer att ge och ta, och vi ska gå för vinst. Vi måste ta Åhman den här gången, säger han och fortsätter:
– Men vi måste se upp med Emil Karlsson också! Han har åkt SSR många gånger och blir farlig. Sedan är det många med nya bilar som nu börjar få upp farten!

Tolv mil, uppdelat på lika många specialsträckor, ska köras och vägarna brukar vara smala och krokiga med stenmurar vid kanterna. Det brukar också vara varmt och lätt bli dammigt, vilket frestar på ekipagen lite extra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *