Röjsel tog 2WD-seger i Lima

22-årige landslagsföraren, Daniel Röjsel, tillsammans med co-drivern, Nicklas Edvardsson, vann återigen den klassiska LBC-Ruschen i Lima. Denna gång i tvåhjulsdrivet.

Ständigt SM-aktuelle Daniel stod 2016 överst på pallen i LBC-Ruschen bland de som tävlar i tvåhjulsdrivna bilar och 2017 debuterade han i en fyrhjulsdriven bil. Och vann storslaget totalt! 2018 var ekipaget tillbaka och var, precis som 2016, snabbast bland alla som tävlar med en tvåhjulsdriven bil.

Totalt var det över 200 ekipage till start i tävlingen, och de skulle ta sig an fem sträckor om totalt nio mil bland höga snövallar i Sälenfjällen. Av de fem sträckorna vann Daniel och Nicklas fyra med sin Opel Corsa Maxi 6 Kit Car. På SS3 fick de se sig slagna av hemmasonen Andreas Levin med cirka fem sekunder efter att, som så många andra, missat inbromsningen till en vägkorsning och fått vända.

Dramatiskt blev det även efter målgång på SS2. På vägen mot serviceplatsen i Lima började det skramla ordentligt om bilen. Daniel stannade och konstaterade så småningom att drivaxeln vänster fram hade lossnat från växellådan. Som tur var lyckades Daniel, efter mycket om och men, få tillbaka några av bultarna så att de kunde ta sig till servicen för att få i resten. Tur i oturen och med teamwork kunde de fortsätta tävlingen utan tidstillägg.
– Jag är jättenöjd med tävlingen. På sträckorna har bilen och Michelin-däcken fungerat suveränt! Det är så häftigt att vi har kunnat sätta så bra tider jämfört med konkurrenterna. Jag tror att jag har fördel av att jag har åkt racing på bana tidigare, för det gäller att åka med precision och med så lite sladd som möjligt på de breda Limavägarna för att hela tiden ha farten uppe, säger en mycket nöjd Daniel.

Nicklas om tävlingen:
– Vilken förmån att få åka med Daniel. Han visar gång på gång vilken stor talang han är. Att hoppa mellan olika bilar och ändå prestera på topp år så himla bra gjort. Att sätta dessa tider i Lima med 1,6 liters motor är riktigt stort, SS4 och SS5 var hur fränt som helst. Extra tack skall vår service ha som fixade bilen (på serviceplatsen) på minimal servicetid inför SS3.

Nu laddar teamet för SM-veckan i Skellefteå där de ska köra om medaljerna i Sprint-SM den 25 mars. Då blir det start i en fyrhjulsdriven Ford Fiesta R5.

Resultat LBC-ruschen: http://www.raceconsulting.com/rally/resultat/tavling.jsp?tavling=1118

Källa: Pressrelease av Daniel Röjsel AB

Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *