Röjsel tog tillbaka tredjeplatsen

I East Sweden Rally hade Ford-teamet med Daniel Röjsel och co-drivern Nicklas Edvardsson målet att köra om topplaceringarna och ta tillbaka tredjeplatsen i mästerskapet.

Revanschlusten fanns definitivt där efter kopplingsproblemen i förra deltävlingen, Snapphanerallyt, som sinkat dem till en fjärdeplats. Bilen, den nya Ford Fiesta Ecoboost 1.0 med en 3-cylindrig motor på 1 liter, är som bekant en populär bil på gatan. Teamet har utvecklat tävlingsbilen med små detaljer hela säsong vilket har gett resultat och nu när slutspurten i årets rally-SM pågår gör de bättre sträcktider än någonsin.
– I Snapphanerallyt var vi i ledning efter fredagens asfaltssträckor och låg tvåa, bara någon sekund efter, när koppling började slira. Vi har successivt hittat bra speed och vi ska göra vårat bästa i helgen, säger Daniel.
Fiestan kördes ur bilhallen hos FordStore i Linköping där den funnits för besökare sedan torsdagen och togs direkt till serviceplatsen vid Saab Arena innan start.

Under fredagskvällen skulle tre sträckor som sammanlagt mätte 2,5 mil ge tävlingen en ordentlig start. Först ut var den knappt kilometer korta asfaltssträckan vid Saab Arena, mest för publikens skull. SS2 var riktigt grusväg och bjöd in till tuff körning med halvbred krokig väg. Daniel körde in som trea på SS2 med endast tvåa tiondelar till tvåan. SS3 kördes i skymning och ekipaget körde in som tvåa i klassen.
Inför lördagens 10 mil körning låg de tvåa i klassen, 8,8 sekunder efter mästerskapsledaren Jacob Jansson.
– Vi är nöjda med kvällen. Lite svårt i skymningen på SS3 men SS2 var höjdpunkten, inte ett hjul fel, säger Daniel.

Lördagen startade med en 2-milare direkt på morgonen. Efter tuff körning med någon sladd för mycket, en rejäl flygtur samt en omkörning av en medtävlare gick Ford-ekipaget imål som trea i klassen, en halv sekund efter Jacob.
SS5 bjöd på smalare väg och med ett hårt genomslag i höger framdäck kom de imål lyckligtvis utan punktering.
En kort service i Finspång följdes av årets längsta sträcka på nästan 3,5 mil. Daniel och Nicklas lyckades hålla ett högt tempo genom hela sträckan. Trots bromsproblem mot slutet lyckades de köra in på en tredje tid i klassen.
Efter sträckan begav sig de tävlande tillbaka mot Linköping igen för att köra ytterligare en vända på publiksträckan vid Saab Arena innan det var dags för lunchservice.

Inför avslutande SS9 var marginalen upp till Erik Telehagen på andraplatsen endast 0,3 sekunder och Jacob var långt före efter ett otroligt tempo. Förutom tävlingsresultatet kördes det också om bonuspoäng på sista sträckan. Daniel och Nicklas fick dessvärre ge sig med ett par sekunder till Telehagen efter att bromsen krånglat igen men lyckades plocka 2 bonuspoäng med sin andratid på sträckan.
– Vi är jättenöjda med helgen. Erik Telehagen och Jacob Jansson som kör om guldet i mästerskapet har varit otroligt snabba och jag är nöjd att vi kunde matcha dom så ofta som vi gjorde. Nu siktar vi på att ta bronspengen i Rally Uppsala! säger en nöjd Daniel.

Teamet har nu ett betryggande försprång på tredjeplatsen i tabellen efter att Sebastian Johansson brutit med motorproblem.
Den spännande avslutningen äger rum i Rally Uppsala om tre veckor den 30:e september till den 1:a oktober.

Pressrelease från Daniel Röjsel Motorsport

Foto: Flatoutphoto

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *