Rudengren till ESR

Förra hösten var Johan Rudengren mättad, men nu känner han suget efter Rally-SM igen! 

Därför ansluter han till nästa deltävling, East Sweden Rally i Linköping.
– Visst är det så! Jag skulle ha varit med i Hässleholm var tanken, men så insåg jag att ena dottern fyllde år då så det får bli ESR istället, säger Johan.
Däremot hoppar han finalen i Uppsala.
– Ja, så blir det nog. Vi tar en tävling i taget för att se hur det funkar, och tittar mer på nästa år.

Annars har han varit en flitig SM-åkare genom åren. Var med tidigt 2000-tal och tog ett silver typ 2005. Gjorde ett par års uppehåll och körde sedan 2010-2015. Sista året med Ramona Karlssons vinnarbil från Uppsala 2014, en Skoda Fabia WRC. Den, och co-drivern Christer Johansson, har han kvar.
– Jag var SM-sliten. Resultaträkningen behövde också vila, för det kostar att hålla på, så det har varit en skön paus, fortsätter Johan.

Nu har han inte legat helt på latsidan var gäller rally. Tvärt om. På fyra starter – i Norrköping, Flen, Karlstad och Katrineholm – har det också blivit fyra raka segrar.
– Vi siktar på en femte i Linköping, om inte P-G kommer!
Att det blir comeback i ESR beror på att han gillar vägarna runt Linköping
– Speciellt de norr om stan, Det är hårda vägar, lite större där man kan välja linje på ett helt annat sätt. Södra sidan av stan är värre, avslutar Johan.

Bildtext: Fyra totalsegrar på raken har Johan Rudengren radat upp i år tillsammans med Christer Johansson. Bland annat i Norrköping. Foto: Gösta Blomquist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *